Türk Eğitim-Sen: Eğitimde tek sorun öğretmen açığı değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, eğitimde tek sorunun öğretmen açığı olmadığını, fiziki mekanların yetersiz kaldığını söyledi.

Okullarda araç-gereç donanımı tam anlamıyla sağlanmadığını öne süren Türkoğlu, bir çok okulun gelişen teknolojiden yararlanamadığını belirterek; "Eğitime ayrılan pay oldukça düşüktür, öğretmenler sözleşmeli köle olarak çalıştırılmaktadır, eğitim çalışanlarının ücretleri son derece yetersizdir. Tüm bunların bir kenara bırakılarak, öğretmen açığı meselesinin gündemi meşgul etmesi şaşırtıcıdır." dedi.

2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir açıklama yapan Türkoğlu, e-kayıt uygulamasının büyük umutlarla başladığını, ancak 'fos' çıktığını kaydetti. Türkoğlu şöyle devam etti: "Velilerden bağış adı altında alınan paraların önüne geçmek için gerçekleştirilen uygulama ne yazık ki havada kaldı. Çünkü bu yıl da velilerden çocuklarını kayıt yaptırırken bağış adı altında paralar istendi. Üstelik bu paraların miktarı 50 YTL'den başlıyor bin YTL'ye kadar çıkıyor. Hatta bazı okullarda bin YTL'yi aşan kayıt parası talep edildiği de sendikamızı arayan veliler tarafından dile getiriliyor. Velilerden sadece kayıt paraları talep edilmiyor. Cam parası, top parası, fotokobi parası, tebeşir parası, karne parası, diploma parası, temizlik parası, kermes v.b. adlar altında yıl içinde öğrencilerden farklı paralar da toplanıyor. Ödeme zorluğu yaşayan dar gelirli vatandaş için ise bu paraları temin etmek bir işkence halini alıyor. Sayın Milli Eğitim Bakanının 'kayıt parası alan okulları bana bildirin' şeklindeki demeçleri de artık inandırıcılığını kaybetmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber