Çiçek, yeni Anayasa'nın 2008'de yürürlüğe girmesini umuyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı 3 saat sürdü. Toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, sivil anayasa çalışmalarının ele alındığını söyledi. Çiçek eleştiriler için ise, ''Bu AK Parti ve AK Parti'ye rey verenler için yapılan bir çalışma değil. AKP'ye hazırlamıyoruz. Türkiye için anayasa gayretindeyiz'' karşılığını verdi.

Anayasanın bir an önce Türkiye'nin gündemine gelmesinin önem arzettiğini ifade eden Cemil Çiçek, birlik ve beraberlik içinde, uzun süre Türkiye'nin ihtiyacını giderecek bir çalışıma hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

?Taslak üzerinde önemli bir noktaya geldik ama üzerinde biraz daha çalışma yapılmasında gerek görüyoruz'' dedi. Anayasa çalışmasının, "Varsa yoksa, türbana ingirgendiğini" anlatan Çiçek, olayın bir alana sıkıştırıldığını, konunun hassasiyetine ve geçmişteki tartışmaları bildiklerini ve ona göre davrandıklarını anlattı.

?Şu an üzerinde çalıştığımız taslağın taslağı'' şeklinde konuşan Çiçek, çalışmaların sabote edilmeye çalışıldığını belirterek, yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Bakan Çiçek ?Bir kısım çalışmalar kamuoyuna aksettiğinde hemen bir karşı duruş sergilenerek gerilim yaratılıyor. Evvela bunun bir taslak olduğu anlaşılmalı'' dedi.

Çiçek ?Taslak çıktıktan sonra herkesin katkısına açığız, bu katkıyı bekliyoruz. Anayasayı tek başımıza yapalım diye bir arzumuz yok'' ifadelerini kullandı.

Fikri çalışma yaptıklarını kaydeden Çiçek, "Türkiye için 'bizim dediğimiz budur' tarzı bir yaklaşım içinde değiliz" diye konuştu. Anayasa değişikliği çalışmasının seçimlerden önce başladığını, TÜSİAD'ın, TOBB'nin ve Barolar Birliğinin'de çok eskilere dayanan çalışmaları olduğunu söyledi ve mevcut Anayasa'nın zaten yüzde 40'ının değiştiğini kaydetti.

Bakan Çiçek, yeni anayasanın 2008 yılında yürürlüğe girmesini umduğu mesajını da verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber