Adı Van'daki skandala karışan narkotik müdürüne terfi tayini

Haber Giriş : 06 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Tayfun Albayrak, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Merkez Narkotik Şube Müdürlüğü'ne atandı.

Tayfun Albayrak'ın adı, Hamit Bayram'ın gözaltında tutulduğu polis biriminden kaçırılması olayında geçmişti. Olayı soruşturan polis başmüfettişleri Albayrak hakkında; "Malatya'dan gelen polis ekibi ile sıkı işbirliği yapmaması ve diyalog eksikliği nedeniyle görevini gereği gibi yerine getiremediği" iddiasından disiplin cezası verilmesini talep etmişti. Albayrak'tan boşalan Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, Uşak Kaçakçılık Müdürü Mustafa Uçkan getirildi. Her iki atamanın Bayram'ın kaçırıldığı tarihten önce hazırlandığı, ancak uygulamaya yeni konulduğu bildirildi.

Öte yandan Van eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın kaçırılması olayında ihmali görülen toplam 7 Emniyet görevlisi hakkında disiplin soruşturması açılması, bir görevli hakkında da adli işlemde bulunulması istendi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber