Diz çöken müdür bey 3 öğretmen aldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diz çökerek öğretmen talebinde bulunan Sakarya Kulaklı İlkokulu Müdürü Karaca muradına erdi

Dizleri üzerinde otururken çekilen görüntüleri basına yansıyan ve bu tavrı nedeniyle eleştirilere hedef olan Karaca'nın okuluna 3 yeni öğretmen atandı. Kulaklı Okulu, dün yeni katılanlarla birlikte 3'ü bayan 6 öğretmenle ders başı yaptı. Öğrenci velileri, Müdür Abdulkadir Karaca'yı ?çok fedakâr? bulduklarını belirterek okul müdürlerinin basına yansıyan görüntüleri için, ?öğrencileri için yaptı? yorumunu yaptı. Müdürlerini yere göğe sığdırmayan veliler daha çok Karaca'ya diz çöktüren milletvekillerine tepki gösterdiler.

?Müdürümüzü seviyoruz?

İki çocuğunu bu okulda okutan öğrenci velisi Hayri Umut, ?Okulda en az 12 öğretmen olmalıydı. Milletvekilleri oy isterlerken ihtiyaçlarımıza çözüm bulacaklarını vaat ediyorlar. Ama Ankara'ya gittikten sonra unutuyorlar. Bu köye başta 3 öğretmen vermişler. Müdür istemese yeni atanan bu 3 öğretmeni de vermeyeceklerdi. Müdürümüzü seviyoruz? diyor.

Diz çökmek işe yaradı

Yeni yapılan ve yaz döneminde kadrosu açılan 259 öğrencili Kulaklı Okulu'na Karaca ile 3 öğretmen atanmıştı. Karaca, 3 öğretmenle eğitim-öğretim yapılamayacağını düşündüğü için bir açılışa katılan Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün'e personel eksikliğini anlatmıştı. Ancak ?bir Cumhuriyet öğretmeni? olarak Karaca'nın, milletvekilleri önünde dizlerinin üzerine çökerek talebini iletmesi, vekillerin de buna sessiz kalması tepki çekmişti.

Okulun ilk günü VATAN'ın sorularını yanıtsız bırakan Müdür Karaca'nın sinirli olduğu gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber