Huzurevi personeli, yaşlılar üzerinden belediyeyi dolandırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Belediyesi tarafından işletilen Berberoğlu Vakfı Huzurevi'nde çalışan bir personel, dolandırıcılık yaptığı kanıtlanınca kovuldu. Yaşlılardan aldığı aidatları belediyenin hesabına aktarmayarak yaklaşık 300 bin YTL dolandırdığı iddia edilen Ş.D., belediye başkan yardımcısı Mehmet Oral'in dikkatli davranması olayı ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Oral'ın şüphesi Huzurevi dolandırıcılığını ortaya çıkarttı. Yaklaşık 8 ay önce huzurevinden sorumlu konuma getirilen Başkan Yardımcısı Oral, hesapları incelemeye başladı. Ş.D.'nin dolandırıcılık yaptığı iddiaları üzeride denetimini yoğunlaştıran Oral, tüm Burdur'u şok eden bir olayı ortaya çıkarttı. Hesapları oluşturduğu bir heyetle birlikte iyice inceleyen Oral, 2003 yılından beri Huzurevi'nde çalışan Ş.D'nin dolandırıcılık yaptığını ortaya çıkarttı. Yaklaşık 300 bin YTL'nin bu şekilde dolandırıldığı ortaya çıkarılınca Ş.D. hemen görevden alındı.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, dolandırıcılığın belki de 10 yıldır devam ettiğini söyledi. Bu konuda adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyleyen Başkan Akkaya, konunun netleşmesini beklediklerini söyledi. Bu olay nereye giderse gitsin sonuna kadar üzerine gideceklerini vurgulayan Akkaya, "Biz yaşlıların huzuru için gece gündüz çalışıyoruz. Onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Ama yaşanan bu olay bizi çok üzdü. Ne olursa olsun bu konu aydınlatılacak ve sorumlular adalete hesap verecek." diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Oral ise Huzurevi'nden sorumlu olmaya başladıktan sonra bu tür bir olaydan şüphelenmeye başladığını ancak Ş.D.'nin maddi durumunun iyi olması ve eşinin bankacı olmasından dolayı önceden kalma bir güvenin olduğunu dile getirdi. Yaşlılara hizmeti bir ibadet gibi gördüklerini açıklayan Oral, bu olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu aktardı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber