19 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Eylül 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN ABD'Lİ BURNS'U KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Nicholas Burns'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek. (Saat:14.00)

-Başbakan Erdoğan, Burns'u kabulünden önce Türkiye Belediyeler Birliği binasının açılışını yapacak. (Saat:11.00)

-Erdoğan ayrıca, AKP Genel Başkan Yardımıcısı Egemen Bağış'ın Ankara'daki yabancı Büyükelçilere AKP Genel Merkezi'nde vereceği iftar yemeğinin ardından yabancı misyon şeflerine hitaben konuşma yapacak. (Saat:19.00/20.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-İlk yurt dışı gezisini KKTC'ye yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, buradaki temaslarının ardından yurda dönüyor. Gül, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:14.15)

-Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Feridun Çelenk'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:16.05)

-REKTÖRLER KOMİTESİ TOPLANIYOR

-Rektörler Komitesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında olağanüstü toplanıyor. Toplantıda AKP'nin hazırladığı anayasa taslağı görüşülecek. (Saat:12.30)

-ADALET BAKANI ŞAHİN ANKA'YA AÇIKLADI: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİDEKİ MADDE KILIK KIYAFET DEVRİMİNİ DEĞİŞTİRMİYOR, ÖZGÜR EĞİTİM HAKKI TANIYOR"

-Adale Bakanı Mehmet Ali Şahin, rektörlerin türban tepkisine yanıt verdi. Bakan Şahin, ANKA'ya yaptığı açıklamada, yeni anayasadaki söz konusu maddenin kılık kıyafet devrimini değiştirmediğini belirterek, "Laiklik maddesine aykırı değil yalnızca özgür eğitim için" dedi.

-YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN: ?YENİ ANAYASA İÇİN KURUCU MECLİS OLUŞTURULMALI?

-Anayasa Mahkemesi eski Başkanlarından Yekta Güngör Özden, Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya gerek duyduğunu belirtti. ANKA'YA açıklama yapan Özden, dünyanın en ileri Anayasalarından biri olarak gösterilen 1961 Anayasa'sının sadece 19 yıl korunabilmesinden yakındı ve ?O bakımdan yapılacak şey Anayasa'nın günümüzün koşullarına uygun, çağdaş hukuk devletini en demokratik yapısı ile yansıtacak bir Anayasa'nın yaşama geçmesini sağlamaktır? dedi.

-ESKİ RP'Lİ KAMALAK'DAN AKP'YE ANAYASA ÖNERİLERİ

-RP eski Milletvekili ve Anayasa Profesörü Mustafa Kamalak, ?Aslında Türkiye'de Anayasa ve kanunlara göre başörtüsü yasağı yoktur. Yasak bütünüyle keyfidir ve dayatmadır. Atatürk devrimleri arasında kadın kıyafetiyle ilgili bir düzenleme yoktur hatta çarşafı bile yasaklayan bir kural yoktur? dedi

-Prof Kamalak, ?Ülkemizde türban yasağı diye bir hukuk kuralı yoktur. Daha açık söyleyeyim. Eğer Genelkurmay Başkanı, ?Böyle saçma yasak olur mu, dayanağı nedir?' dese, bütün yasakçılar ağız değiştirir ve ?Bu yasağın demokratik hukuk devletinde yeri olamaz' derler? dedi

-Prof Kamalak,?Eğer AİHM başörtüsü yasağı getirmiş olsaydı, laikliğin beşiği Fransa'da da üniversitelerde türban yasak olurdu? dedi.

-ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

-Tülay Tuğcu'nun emekli olması nedeniyle boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için seçimler yapılıyor. (Saat:14.00)

-ÜNİVERSİTELERDE YENİ ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

-Orta Doğu Teknik Üniversite'sinde 2007/2008 eğitim öğretim yılı törenle başlayacak.

-FED'İN FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞILIYOR

-ABD Merkez Bankası'nın 0.50 puan düşürerek 4.75 seviyesine indirdiği faizlerin dünya ve Türkiye piyasalarına etkisi tartışılıyor.

-ENERJİ ZİRVESİ TOPLANIYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve bürokratlar enerji zirvesi için Enerji Bakanlığı'nda bir araya geliyor. (Saat 13.00)

-KESİNTİSİZ BÜYÜME İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEYE YETMEDİ

-Türkiye, 2002 başından bu yana 22 çeyrektir sürekli büyüdü, GSMH dolar cinsinden üçe katlandı, ancak işsizlik azalmak yerine daha da arttı. Bu yılın Haziran sonu itibariyle resmi işsiz sayısı 2001 sonundakinin 318 bin, umudunu yitirerek iş aramayanlar da dahil geniş tanımlı işsiz sayısı ise 1 milyon 94 bin üzerinde.

-BAKAN ÇELİK ASO BAŞKANI ÖZDEBİR'İ KABUL EDECEK

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'i kabul edecek. (Saat:11.00)

-EMEKLİ-SEN'İN ZİYARETLERİ

-Emekli-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaoğlu'nu ziyaret edecekler. (Saat.11.00/12.30)

-DANIŞTAY, ALO 159'UN ÜCRETLİ OLMASI TALEBİNİ REDDETTİ

-Danıştay, Alo 159 Karayolları hattının ücretli olması talebiyle açılan davanın reddedilmesine karar verdi.

-?DARBE GÜNLÜKLERİ? DAVASI BAŞLIYOR

-Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen ve Türkiye'de 2004 yılında "Sarıkız" ve ?Ayışığı? adı verilen iki darbe hazırlandığına ilişkin bilgilerin bulunduğu ?Darbe Günlükleri? haberini yayınlayan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş'ün yargılanmasına Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. (Saat:9.30)

-NEJAT UYGUR HASTANE ODASINI TİYATRO SAHNESİNE ÇEVİRDİ

-Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi altına alınan ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, hastane odasını tiyatro sahnesine çevirdi. Uygur, kimi zaman oğulları Behzat ve Süheyl'le eski oyunlardan bölümler oynarken, bu oyunlarda kimi zaman doktorlara ve hemşireleri de rol veriyor.

-HENKEL'DEN BASIN TOPLANTISI

-Henkel Çamaşır ve Ev Bakımı Ürünleri Orta Avrupa CEO'su Gunter Thamser, Avrupa deterjan pazarı ve Henkel'in Türkiye pazarındaki yerine ilişkin açıklamalarda bulunacak. (Saat:10.00)

-ÇORLU DERİ OSB'DEN YENİ PROJELER

-Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, Çorlu'da düzenleyeceği basın toplantısı ile yeni projelerini tanıtacak. (Saat:11.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber