Gazi'nin yeni rektörü güvenlik önlemleri altında göreve başladı

Haber Giriş : 07 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, görevine başladı. Sabah saat 9.30'da rektörlüğe gelen Yamaç'ı genel sekreter ve daire başkanları çiçekle karşıladı.

Yamaç ilk iş olarak birlikte çalışacağı yeni rektör yardımcılarını atadı. Buna göre üniversitenin yeni rektör yardımcıları Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Süleyman Pampal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Tuba Ongun ve Diş Hekimliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Tülin Oygur oldu.

Öte yandan Rektör Yamaç'ın ilk talimatı üniversite kampusundaki güvenlik kameralarının kaldırılması yönünde oldu. Geçen sene kampusun değişik noktalarına güvenlik için kameralar yerleştirilmişti. Bu kameralar bir merkezden izlenerek kampustaki öğrenci hareketliliği takip ediliyordu. Yamaç'ın, ?öğrencilerin gözetlenmeyi istemediği' gerekçesiyle kameraların kapatılmasını istediği kaydedildi. Makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yamaç, Cumhuriyet'in temel ilkelerine yürekten bağlı kalmak konusunda ödünsüz olacaklarını vurguladı. Yamaç, arkadaşlarıyla birlikte üniversiteyi geliştirmek için üzerlerine düşen görevi lakıyla yapmak için çalışacaklarını söyledi. Öte yandan üniversite kampus girişinde 3 Çevik Kuvvet otobüsünün güvenlik amacıyla bekletildiği, yaklaşık 3 saat sonra ise polislerin buradan ayrıldığı görüldü. Kadri Yamaç, 2 Haziran'da üniversitede yapılan seçimlerde eski rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın 1.064, kendisinin ise 366 oy almasına rağmen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektörlüğe atanmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber