Çin'deki felaket 21. yüzyılın vebası

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tanımlanamayan koronavirüs hızla yayılıyor. Ülkede ölenlerin sayısı 26'ya çıkarken, virüsten 887 kişi etkilendi. Dünya genelinde bu sayı 900'ü aştı. Çin'de 13 kentte 41 milyon kişi tecrit altında. Dünya alarmda. Tüm çabalara rağmen virüsün yaygınlaşması, 'asrın vebası' korkusunu zihinlere düşürdü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ocak 2020 06:41, Son Güncelleme : 25 Ocak 2020 06:55
Çin'deki felaket 21. yüzyılın vebası

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV), dünyayı alarma geçirdi. Virüsün hızlı bir şekilde yayılması, modern çağın vebası endişesine yol açtı. Virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya çıkarken, 887 kişinin de virüsten etkilendiği bildirildi.


Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya çıktı.

HUBEY DIŞINDA İKİ ÖLÜM

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin 24'ünün Hubey eyaletinden, birinin Hıbey eyaletinden, diğer kişinin ise Heylonciang eyaletinden olduğu belirtildi. Diğer yandan salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420'ye çıkarken, virüs taşıma durumları "şüpheli" olan kişilerin sayısı ise 1076 olarak açıklandı. Salgından etkilenen 35 hastanın ise taburcu edildiği bildirildi. Yeni tip koronavirüs Çin dışında, ABD, Güney Kore, Japonya, Singapur, Tayland, Hong Kong, Makao, Suudi Arabistan, Vietnam, Avustralya, Nepal ve Tayvan'da da görüldü. Bu ülkelerdeki vakalarla, dünya genelinde vaka sayısı 900'ü aştı. Dünya Sağlık Örgütü ise, Çin dışındaki vakaların sınırlı sayıda olması nedeniyle acil durum ilan edilmesine gerek olmadığını savunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber