Sağlık Bakanlığı, Sudan'a gönderilecek doktor arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılayının sahra hastanesinde görevlendirmek üzere Sudan'a doktor gönderecek.

Savaşlar dolayısıyla yokluk ve açlığın pençesinde zor günler geçiren Sudan'da, binlerce insanın mülteci durumuna düşmesi nedeniyle birçok uluslararası yardım kuruluşu faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Kızılayının da Darfur'un başkenti Nyala'da bir sahra hastanesi bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından bu hastanede 2'şer aylık sürelerle görevlendirilmek üzere Sudan'a, pratisyen hekimlerin yanı sıra dahiliye, genel cerrahi, kadın doğum, çocuk hastalıkları, halk sağlığı ve aile hekimliği dallarında doktorlar gönderilecek.

Bu ülkede görev yapmak isteyen doktorlar, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Organizasyonu Daire Başkanlığına başvurabilecek.

300 BİN MÜLTECİ KAMPLARDA YAŞIYOR

Alınan bilgiye göre, Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığının yardım faaliyetleri yürüttüğü Nyala'da, 300 binden fazla mülteci hayatını kamplarda sürdürüyor.

Ailelerinin karınlarını çoğu zaman çevreden topladıkları otlardan yaptıkları çorbalarla doyuran kadınlar, elektrik ve su gibi olanaklardan mahrum bulunuyor.

Yetersiz beslenme ve hijyene dikkat edilmemesinden dolayı birçok bulaşıcı hastalığın kol gezdiği bölgede sıtma, kolera gibi ishalli hastalıklar ile guatr ve Hepatit-B'ye yaygın olarak rastlanıyor.

Bin 800 metre karelik alana kurulu Kızılayın sahra hastanesinde 10 çadır; eczane, laboratuvar ve röntgen birimlerinin bulunduğu 1 bina, 2 tuvalet, 3 su deposu, ameliyathane, depo gibi bölümler yer alıyor. Hastanede Kızılay personeli yerel personelle birlikte hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber