11 üniversite öğrencisi PKK propagandası yapmaktan yargılanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YARGILANDIĞI ÖRGÜT PROPAGANDASI DAVASINA BAŞLANDI

- HAKİM KARŞISINA ÇIKAN 2 TUTUKLU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TAHLİYE EDİLDİ

YUSUF MELİKOĞLU

İSTANBUL (İHA) - Çeşitli üniversitelerde öğrenci olan 2'si tutuklu 14 bayan sanığın, "bölücü terör örgütü PKK/KONGRAGEL'in propagandasını yapmak" suçundan yargılandığı davaya başlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mukaddes Erden ve Gülten Solmaz ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada söz alan sanıklardan Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde okuduğunu belirten Mukaddes Erden, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Erden, Gülten Solmaz ve Pınar Gül Bingöl ile beraber kiraladıkları ve polisin operasyon yaptığı evin öğrenci evi olduğunu söyledi. Erden, evlerine arkadaşlarının gelip gittiğini belirterek, ''Örgütsel

faaliyetimiz yoktur. Arkadaşlar kitap, CD getirir. Ele geçirilen kitap ve dergilerin yasaklanmış yayınlar olduğunu bilmiyordum'' dedi.

Gülten Solmaz da suçlamaları kabul etmeyerek, Sultan Akyüz'ün doğum günü partisi için bir araya geldiklerini ifade etti. Duruşmada söz alan sanıklardan Sultan Akyüz, "Ders çalışmak için gittiğim arkadaşlarımın evinde bana sürpriz doğum günü partisi düzenlenmişti. Doğum günümün kutlandığı gün polis eve baskın yaptı. Evde herhangi bir örgütsel faaliyet için bulunmamıştık. Suçsuzum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mukaddes Erden ve Gülten Solmaz'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber