MEB'den, 'Bakan, türbanlı öğrencileri uğurladı' haberlerine yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" kapsamında dün düzenlenen uğurlama törenine, öğrencilerin okul üniformalarıyla değil sivil kıyafetlerle katıldıklarını, bununla ilgili görüntülerin bir okulda veya sınıfta değil açık havadaki görüntü olduğunu bildirdi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "Bakan, türbanlı öğrencileri uğurladı" başlığıyla haberler yer aldığı anımsatıldı.

Bakanlığın, 2004 yılından beri her yıl on binlerce öğrenciyi "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" kapsamında başta Çanakkale olmak üzere tarihsel önemi bulunan bölgelere gönderdiği belirtilen açıklamada, bu gezilerin 4 yıldır başarılı bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Şura Salonu'nun bahçesinde düzenlenen uğurlama merasimine sayın Bakanımız bizzat katılmış ve tüm öğrencilerle yakından ilgilenmiştir. Geziye katılan öğrenciler törene okul üniformalarıyla değil sivil kıyafetlerle katılmışlardır. Kot pantolonlu ve tişörtlü öğrencilerin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden birkaç öğrenci de başörtülü katılmışlardır. Bu görüntü bir okulda bir sınıfta değil, açık havadaki bir görüntüdür.

Bu geziye öğrencilerin kendilerini en rahat hissettikleri kıyafetle katılmalarının bazı medya kuruluşları tarafından bu kadar çarpıtılarak ele alınması şaşırtıcıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber