Topbaş'dan, kademeli mesai saati uygulamasına destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Süleymaniye'deki restorasyonlar konusunda kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını belirterek, "UNESCO demese bile Süleymaniye bölgesinin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz" dedi.

METROBÜS

"Metrobüslerin, çalışmalar bitirilmeden açıldığı şeklinde eleştiriler oldu. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorulan Topbaş, metrobüsü kullanan vatandaşların çok memnun olduklarını ve bunu hem attıkları e-posta, hem de sözlü olarak defalarca kendisine ilettiklerini anlattı.

Topbaş, sistemin henüz istedikleri gibi kurgulanmadığını, bazı eksiklik ve aksaklıkları bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sistem tamamen bizim istediğimiz boyuta geldiğinde asrın projesi gibi görülecek, dünyada ilk defa uygulanan bir sistem. Şu anda bile Küçükçekmece'den Topkapı'ya 14 dakikada geliniyor. Yolcular 'Artık biz VIP yolculuk yapıyoruz. Taksilerdekiler, diğer araçtakiler bize bakıyor' diyor. Aksaklıkları gideriyoruz. Mükemmel bir proje, doğru bir proje." Metrobüsün vaktinden önce açıldığı eleştirilerine ise katıldığını ifade eden Topbaş, okulların açılması nedeniyle trafik sıkıntısı endişesinden dolayı tam bitmediği halde metrobüsü devreye soktuklarını belirterek, "Ama inanıyorum ki metrobüs ile ilgili sistem tamamlandığında herkes görecek, 'ben de bineyim' diyecek" dedi.

KADEMELİ MESAİ SAAT UYGULAMASI

Kadir Topbaş, "kademeli mesai uygulama projesi" ile ilgili bir soru üzerine de, gelişmiş büyük metropollerde ortaya konmuş olan bir sistemi getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Artık herkesin aynı saatte işe gidip aynı saatte eve dönüşünün ayrıştırılması gerektiğine işaret eden Topbaş, "Öğretim seviyelerine göre, ders ve okul saatleri ile mesai saatlerinin ayrıştırılmasını planlıyoruz. Böylece günlük trafiğin yoğun olduğu pik saatleri yaymayı düşünüyoruz. Tepe noktalar biraz daha yaygınlaşmış olacak" diye konuştu.

GİŞELERİN ÖTELENMESİ

Gişelerin ötelenmesi konusundaki soru üzerine de Topbaş, Karayolları'nın bu yolların satışıyla birlikte gişelerin getirdiği geliri de dikkate alarak iyi bir girdi sağlayabileceği düşüncesiyle gişelerin ötelenmesini doğru bulmadığını söyledi.

Topbaş, "Ama sayın Başbakanımız, 'Hayır burada İstanbul'un kent içi ulaşımında problem olan noktaları daha ötelere kaydırmayı doğru buluyorum' diye ifade ettiler. Talimat verdiler. Çalışmasını yaptık, bunun uygulama kararı da verilecek ve inşallah devreye girecek" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber