Erdoğan, yerel gazeteciden 7 bin YTL tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 21:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu? iddiasıyla, Çağdaş Kırşehir Gazetesi ve gazetenin köşe yazarı Halil İbrahim Cebeci, aleyhine açtığı davada, 7 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Çağdaş Kırşehir Gazetesi'nin ve yazarının avukatı Suna İleri katıldı.

Avukat Cemaloğlu, daha önceki iddiaları doğrultusunda davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Avukat İleri ise davaya konu yazının eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, yazının onur kırıcı olmadığını ve hakaret kastı taşımadığını savundu. İleri, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Ahmet Pınar, gazete ve yazarı aleyhine açılan manevi tazminat davasını kısmen kabul ederek, Çağdaş Kırşehir Gazetesi ve yazarı Halil İbrahim Cebeci'nin, Erdoğan'a, yasal faiziyle birlikte 7 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

DAVA KONUSU

Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde Halil İbrahim Cebeci'nin, 20 Eylül 2006 tarihli Çağdaş Kırşehir Gazetesi'nde yer alan ?Hem uyuz hem hararet? başlıklı yazısında ?Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu? iddia edilmişti.

Yazıda yer alan ifadelerle, ?Erdoğan'ın doğrudan doğruya kişiliğinin hedef alındığı ve karalanmaya çalışıldığı? savunulan dilekçede, bunun ?hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı? olduğu öne sürülmüştü. Dilekçede, ?Bu ifadeler, eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görev sınırlarını aşmıştır? denilmişti.

Dava dilekçesinde, Çağdaş Kırşehir Gazetesi ve Halil İbrahim Cebeci'den yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber