Kullanılmayan kredi kartları belirli bir süre içinde iptal edilecek.

Haber Giriş : 10 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokakta kredi kartı dağıtımı kalkacak

BDDK, kredi kartı keşmekeşini sona erdirecek yeni bir yasa tasarısı taslağı hazırladı. Taslak bu şekliyle yasalaşırsa artık cüzdanlardaki 'kredi kartı koleksiyonları" bitecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı, kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan Bankalar Yasa Tasarısı Taslığı'nın ardından kredi kartı keşmekeşini sona erdirecek yeni bir yasa tasarısı taslağı hazırladı. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, "Gerekli gereksiz kart dağıtımına engelleyeceğiz" dedi. Bilgin, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, önce Bankalar, daha sonra Kedi Kartları Yasa Tasarısı'nın Başbakanlığa sunulacağını bildirdi.

Bankalar taslağında ikinci tur

BDDK, bankacılık sektörünü AB kriterlerine kavuşturmayı amaçlayan yeni Bankalar Yasa Taslağı'nı yaklaşık iki ay önce kamuoyuna açıklamış ve ilgili kurumların görüşlerine sunmuştu. İlgili kuruluşlardan görüş alma işlemi tamamlandı. BDDK Başkanı Bilgin, taslağın, "bugüne kadar hazırlanan en demokratik düzenleme" olduğunu belirterek, taslakla ilgili gelen tüm görüşleri dikkate aldıklarını söyledi.

Gelen görüşler doğrultusunda taslağı yeniden düzenlediklerini söyleyen Bilgin, yeni metnin gelecek hafta ilgili bakana sunulacağını açıkladı. Bilgin, bu tasarıyla "Türk bankacılık sektörünün önünün açılacağı ve sektöre olan güveni arttıracağını" vurguladı.

Kredi kartlarında yeni dönem

Bilgin, Bankalar Yasa Taslağı'nın ardından, sayısı 23 milyon 160 bine ulaşan kredi kartları ile ilgili Yasa Taslağı'nı da tartışmaya açacaklarını bildirdi. Türkiye'deki kredi kartı kullanımına ilişkin bazı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ifade eden Bilgin, kredi kartları ile ilgili geniş kapsamlı bir taslak hazırladıklarını vurguladı.

Bilgin, "Mevcut durumda, bankalar sokakta kredi kartı dağıtıyor. Vatandaşlarda, kullanmadığı halde bir çok bankadan kredi kartı alıyor. Gerekli gereksiz bir kredi kartı alımı sözkonusu biz bunların önünü geçmeye amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yeni Kredi Kartları Taslağı ne getiriyor?

-Kredi kartları sistemi disiplin altına alınacak.

-Bankaların kredi kartı dağıtımına kıstaslar getiriliyor.

-Sokakta kredi kartı dağıtılmayacak.

-Müşteriler, kullanmadıkları halde kredi kartı alamayacaklar. Kullanılmayan kredi kartları belirli bir süre içinde iptal edilecek.

-Kredi kartları limitlerine de kısıtlamalar getirilecek.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber