Arsasını otogar için vermeyince, belediye evini mühürlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Belediyesi'nin otogar projesi için arsasını vermeyince, ruhsatsız olduğu gerekçesi ile evi mühürlenen, elektrik ve suyu kesilen Ömer Yıldırım'a, CHP Bolu İl Başkanlığı gaz lambası ve su vererek, belediyeyi protesto etti. AKP'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, evi yıkacaklarını söyledi.

Bolu Belediyesi, Aşağısoku Mahallesi'nde bulunan otobüs terminalinin ihtiyacı karşılamaması üzerine, D- 100 Karayolu Paşaköy Mevkii'nde yeni bir otogar yapımına karar verdi. İmar Kanunu'nun 18'nci maddesini uygulayan belediye, bölgede bulunan arazilerin sahiplerine başka yerlerden araziler vererek otogar için yer oluşturdu. Ancak 4 bin 320 metrekarelik arsasını belediyeye vermek istemeyen Ömer Yıldırım, Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, belediyenin uygulamasını hukuka aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkemenin, Ömer Yıldırım'ın lehine sonuçlanmasından bir süre sonra, Paşaköyü Kanal Sokak üzerinde bulunan 2 katlı evi, ?ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi. Belediyenin uygulamasına tepki gösteren ve mühüre rağmen evinde yaşamaya devam eden Yıldırım, ?Görevi kötüye kullanmak ve görevi ihmal' suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan şikayetçi oldu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, bu sefer de Yıldırım'ın evinin ruhsatının olmaması gerekçe gösterilerek, elektriği ve suyu kesildi.

CHP'DEN PROTESTO

CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, beraberindeki partililerle birlikte Ramazan ayında elektriksiz ve susuz kalan Ömer Yıldırım'ı evinde ziyaret etti. Tanju Özcan, Ömer Yıldırım'a gaz lambası, gaz yağı ve 5 litre içme suyu vererek belediyenin uygulamasını protesto etti. Belediyenin hukuku ve kanunları hiçe saydığını öne süren Özcan, ?Bir belediye, arsa sahibinin yapılan uygulamayı yanlış bulup, mahkeme kararı ile kazandığı hakkını nasıl hiçe sayar. Belediye yetkilileri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle önce evini mühürlüyor, sonra da Ramazan ayında elektriğini ve suyunu kesiyor. Böyle bir uygulama nerede görülmüş. Bu nasıl bir baskı şeklidir'' diyerek tepkisini dile getirdi.

?ARSAMI VERMEM İÇİN BASKI YAPILIYOR''

Belediyenin tutumuna isyan eden Ömer Yıldırım ise, yasal yollardan hakkını araması karşısında cezalandırıldığını belirtenek şöyle konuştu; ?Belediye yapacağı otogar için, arsamı kanuna aykırı şekilde almaya çalıştığı için karşı çıktım. Arsamı vermek istemedim ve dava açtım. Mahkeme beni haklı buldu. Bundan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Evim mühürlendi, elektrik ve suyum kesildi. Arsamı vermem için her türlü baskıyı yapıyorlar. Bu ülkede hukuk var kurallar var. Bu uygulama insanlık dışı. Devlet kurumunun devlet adına şantaj yapmasını kabullenemiyorum.''

BAŞKAN YILMAZ: BİNA RUHSATSIZ, YIKACAĞIZ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, ?Biz belediye başkanlığı olarak kanunları uyguluyoruz. Ruhsatsız bir binanın elektriğini ve suyunu kestik. Ruhsatsız binalarla ilgili yapılacak işlemlerin neler olduğu belli. Şu an yetkililer binanın yıkım işlemleri ile ilgileniyorlar. İşlemler tamamlandığında bina yıkılacak. Ruhsatsız evde oturup, başka bahaneler uydurulmasın'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber