Cumhurbaşkanı Gül'den 'innovasyon'lu, 'egzantirik'li konuşma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA (CİHAN)-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis'te yaptığı konuşmada kullandığı 'egzantirik', 'inovasyon' gibi sözcükler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma 38 dakika 7 saniye sürdü. 25 sayfalık konuşma metni ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ve milletvekillerine dağıtıldı. Abdullah Gül'ün Genel Kurul Salonu'na girişinde ayağa kalkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekilleri, salondan ayrılırken ayağa kalkmadı. AK Parti, MHP ve DTP milletvekilleri ise Cumhurbaşkanı Gül, Genel Kurul'dan ayrılırken ayağa kalktı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasında kullandığı bazı sözcükler milletvekilleri tarafından yadırgandı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, konuşmalarında gurur yerine 'Gönenç', amaç yerine 'erek', zirve yerine 'doruk' kelimelerinı kullanmasıyla bilinirdi. Sezer, Fransızca kökenli konsensüs kelimesi yerine de 'uzlaşı' kelimesini kullanırdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise uzlaşı yerine 'konsensüs' kelimesini kullanmayı tercih etti. Abdullah Gül'ün kademeli anlamına gelen 'tedrici', yenilik ve yenilikçilik anlamına gelen 'inovasyon' kelimelerini kullanması dikkat çekti. Ancak konuşma metninde 'inovasyon' kelimesi, yanlışlıkla 'innovasyon' şeklinde yazılmıştı. Cumhurbaşkanı Gül'ün kullandığı 'egzantirik' kelimesinin Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde karşılığı bulunamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber