Türk Telekom'da grev bayram sonrasında

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ücret zammı oranında anlaşmazlık nedeniyle Türk Telekom'da alınan grev kararının ardından yarın grev tarihinin de açıklanması bekleniyor. Ancak, işyerinde örgütlü Türkiye Haber-İş Sendikası, grevi bayram sonrasında başlatmayı planlıyor.

Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, tarafların görüşmeleri masa başında bitirme niyetinde olduğunu belirterek "Ancak taleplerimizde geri adım atmamız mümkün değil" dedi. İkramiyelerin 120 güne çıkarılması ve kapsam dışı personelin kapsam içine alınması konusunda ısrarcı olduklarını vurgulayan Akcan, 'fırsatçılık yaparak bayramda greve çıkmayacaklarını', grev tarihini ise cuma günü açıklayacaklarını söyledi.

Akcan şöyle dedi: "Grevi Bakanlar Kurulu ertelerse işçiler olarak bir gün işe gelmeme hakkımızı kullanacağız. Türk Telekom özelleştirilirken güvenlik sorununun olmadığı söylenmişti. Biliyorsunuz özelleştirme ile ilgili davamız sürüyor. Bakanlar Kurulu güvenliği gerekçe gösterirse biz de koşa koşa bu gerekçeyi mahkemeye sunarız." Akcan, ücret artışındaki toplam 130 milyon dolarlık taleplerinin kurumun geçen yılki kârının yüzde 6'sına denk geldiğini de ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber