Başhekim kavgası Malatya Tabip Odası tarafından kınandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi eski başhekimlerinin adliyelik ve hastanelik olan kavgası, Malatya Tabip Odası tarafından kınandı.

Malatya Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde sık sık yapılan başhekim atamalarının Sağlık Bakanlığı tasarrufunda olduğu, bu konuda yorum yapmanın tarafları inciteceği ve daha fazla gerginliğe yol açacağından sessiz kalındığı belirtildi. Yaklaşık 10 gün önce meydana gelen bir yolsuzluk olayına da emniyet ve yargının el koyduğu, soruşturmanın selameti açısından herhangi bir açıklamada bulunulmadığı kaydedilen açıklamada, "Biz hekimler olarak daha sağduyulu

davranmamız, topluma örnek davranış sergilememiz gerekirken bu tür haris davranışlar içerisinde bulunmaları öncelikle kendilerine, daha sonra da hekimlik mesleğine toplumun gözü önünde zarar vermektedir" denildi.

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi eski başhekimleri Nail Derelioğlu ve İlhan Geçit'in de karıştığı kavgada Derelioğlu yaralanmıştı. Olayda gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan 4 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber