Bugün karantina uygulamasına geçilen yerleşim yerleri

Koronavirüs nedeniyle bugün de karantinaya alınan yerleşim yerleri oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2020 21:14, Son Güncelleme : 12 Nisan 2020 21:57
Bugün karantina uygulamasına geçilen yerleşim yerleri

NİĞDE

Niğde'de bir köy daha koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Çiftlik İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Murtaza köyünde bugünden itibaren 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

Karar gereğince, köyde vatandaşların kesinlikle bir araya gelmemeleri, köy sınırları dışına çıkmamaları ve izolasyon kurallarına uymaları gerekiyor.

Niğde'de koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Nisan'da Altunhisar ilçesi Ulukışla köyü, 6 Nisan'da Altunhisar ilçesi Karakapı, Çiftlik ilçesi Bozköy beldeleri ve 11 Nisan'da merkeze bağlı Alay beldesi karantina altına alınmıştı.

KÜTAHYA

Kütahya'da bir köy karantina altına alındı

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine bağlı 52 haneli Yüylük köyü karantinaya alındı.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Dumlupınar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşımızın sağlığını korumak amacıyla bugün saat 13.00 itibarıyla Yüylük köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi" denildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise yaptığı açıklamada, "Köyüm Dumlupınar-Yüylük bugün saat 13.00 itibariyle Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştır. Bu musibete karşı en büyük direncimiz yüksek moral, en büyük silahımız da temassızlıktır. Paniğe kapılmadan devletimizin aldığı tedbirlere riayet edelim. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

ELAZIĞ

Elazığ'da bir köy ve mahalle karantinaya alındı

Elazığ'da korona virüs vakası tespit edilen Sivrice ilçesinde bir mahalle ile Baskil ilçesi Gemici köyü 14 günlüğüne karantinaya alındı.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Korona virüs (Covid-19) vakası görüldüğünden dolayı Baskil ve Sivrice İlçeleri Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararıyla Baskil ilçesi Gemici köyü ve Sivrice ilçesi Hazar Mahallesi 14 gün süreyle karantinaya alınmış ve ayrıca İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Sivrice ilçe merkezine araç giriş-çıkışları zaruri hizmetler hariç olmak üzere ikinci bir karara kadar kısıtlanmıştır" denildi.

Elazığ'da daha önce de Karakoçan ilçesinde bir mahalle, Kovancılar ilçesinde bir köy, Baskil ilçesinde bir mezra, kent merkezinde ise farklı mahallelerde 11 apartman karantinaya alınmıştı.

GİRESUN

Giresun'da bir köy daha karantinaya alındı

Korona virüs tedbirleri kapsamında Giresun'un Alucra ilçesinde bir köy karantina altına alındı.

Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alucra Günügüzel köyünde tespit edilen Covid-19 nedeniyle köy karantinaya alınmıştır. Pazar günü itibariyle Alucra Belediyesi olarak köyün girişleri çıkışları bütün evler dezenfekte edilecektir. Emeği geçen belediye personeline teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BATMAN

Batman'ın Kozluk ilçesinde iki binanın ardından bir bina ve 1 köy daha korona virüs nedeniyle karantinaya alındı.

Kozluk Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüs salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşları korumak için daha önce açıklanan Tepecik Mahallesi'ndeki 1011. Sokak'ta bulunan 20 ve 30 numaralı 2 binaya ek olarak, Tepecik Mahallesi 2009. Sokak'ta bulunan 46 numaralı tek katlı bina ile Konaklı köyünün karantinaya alındığı belirtildi. Bu alanlara tüm giriş çıkışların yasaklandığı bildirilen açıklamada, karara uymayanlara 3 bin 150 lira idari para cezası verileceği ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre işlem yapılacağı kaydedildi.

SİNOP

Sinop'un Boyabat ilçesinde 2 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Boyabat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Binerli ve Pehlivanlar köylerinde pozitif vakaların olduğu bildirildi.

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla söz konusu iki köyde ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek köylerin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, İlçe Jandarma Komutanlığı ve köy muhtarlarınca gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği kaydedildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı 2 köy korona virüsü dolayısıyla karantina altına alındı. Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkış noktalarını kapattı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışmakta olan S.A. isimli kişide korona virüsünün tespit edilmesiyle birlikte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Fabrika çalışanında korona virüsün tespit edilmesinden dolayı işçiler ile S.A.'nın temas ettiği kişiler ve aileleri gözlem altına alındı. Yüz kişinin gözlem altına alındığı olayda fabrika çalışanlarından 25 tanesinin Gölbaşı ilçesine bağlı Gedikli köyünde, 12 tanesinin de yine Gölbaşı ilçesine bağlı Aşağı Karakuyu köyünde ikamet ettiği belirlendi. Salgının yayılmaması için Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri konuyla ilgili yetkili birimlere bilgi verdi. Gölbaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından her iki köyde karantina uygulanmasına yönelik karar alındı. Verilen karar sonrasında jandarma ekipleri her iki köyün giriş ve çıkış yollarını kapatarak köyü karantinaya aldı. Aşağı Karakuyu köyü ve Gedikli köyünün 14 gün boyunca karantina altında tutulacağı öğrenildi.

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesinde bir sokak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklama göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği Demirci ilçesine bağlı Kılavuzlar Mahallesi'ndeki Kahve Sokak'ın karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu sokakta karantina uygulaması başlatılmıştır ve sokağın giriş çıkışlara kapatılmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Manisa'da daha önce Soma ilçesinde bulunan Turgutalp ile Cuma mahallelerinde iki apartman ile Turgutlu ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartman karantinaya alınmıştı.

KARABÜK

Karabük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Beşbinevler 2. Cadde TOKİ konutları karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19'un yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla adı geçen TOKİ konutlarının 26 Nisan saat 24.00'e kadar karantina altına alınmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, karara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK'nın 195. maddesi kapsamında adli işlemlerin uygulanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

MALATYA

Malatya'nın Arapgir ilçesinde bir mahalledeki karantina uygulaması sona erdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Eğnir Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle 29 Mart'ta başlayan karantina uygulaması 12 Nisan itibarıyla sona ermiştir." bilgisi paylaşıldı.

Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesindeki Ilıca, Arapgir ilçesindeki Eğnir, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesindeki Kozdere, 31 Mart'ta Pütürge ilçesindeki Sahilköy, 2 Nisan'da Kuluncak ilçesindeki Kaynarca, 7 Nisan'da da Akçadağ ilçesi Küçükkürne mahallelerinde karantina kararı alınmıştı.

BİTLİS

Bitlis'te bir apartman yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği kent merkezindeki Atatürk Mahallesi Hasan Tahsin Özdemir Sokak'ta bulunan apartmanın karantinaya alınmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 21.00 itibarıyla geçici süreyle karantinaya alınan apartmanda ikamet eden vatandaşların, daire ve apartmana giriş ve çıkışları yasaklanmıştır. Apartmanda ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet, jandarma ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personel bu kararlardan muaf sayılacaktır.

Yasağa uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber