Edirne'de türbanlı doktor soruşturması

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de sağlık ocağında çalışan kadın doktorun, mesai saatlerinde türban takması soruşturma konusu oldu.Edirne'de sağlık ocağında çalışan kadın doktorun, mesai saatlerinde türban takması soruşturma konusu oldu.

Türbanını çıkarmayan kadın doktor hakkında, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı gerekçesiyle defalarca tutanak tutuldu. Doktor hakkında idari soruşturma açan ve sağlık bakanlığından görüş isteyen Edirne Valiliği, henüz bir sonuç alamadı.

Kıyafet yönetmeliğine aykırı davranarak görevi sırasında türbanban taktığı gerekçesiyle bir ilköğretim müfettişi tarafından valiliğe şikayet edildi. Bunun üzerine doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Hakkında tutanak tutulan, Sağlık Müdürlüğü tarafından defalarca soruşturma açılan, uyarı alan doktor bu tutumunu sürdürdü. Türbanlı doktor hakkında açılan bir de idari soruşturma var. Valilik hukuk bürosu, doktorun memuriyetten ihracı istemiyle hazırlanan soruşturma dosyasını geçen ay Vali Nusret Miroğlu'na sundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili görüş isteyen Vali Miroğlu henüz bir sonuç alamadı: ?Doktorun sözleşmeli olmasından kaynaklanan bir prosedür karışıklığı var?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber