İnsan Hakları Kurulu'na ilginç başvurular...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2007 18:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Valiliği İnsan Hakları İl Kuruluna, aralarında evinin yakınındaki caminin ezan sesinden rahatsız olandan, bagajını kaybedene, çatıya konan güvercinlerin yol açtığı pislikten yakınanlara kadar, çeşitli konularda birbirinden ilginç şikayetler geliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cebeci'de oturan Yalçın B. evinin yakınlarında bulunan 3 camiden okunan ezan sesinin yüksekliğinden dolayı rahatsız olduğunu belirterek, Ankara Valiliği İnsan Hakları İl Kuruluna başvurdu. Y.B'nin yakınması, kurum tarafından İl Müftülüğüne gönderilerek, değerlendirmeye alındı.

Demet Ö.'de şikayetinde, oturdukları yerin yanındaki binanın çatı katında 200'ü aşkın güvercinin bulunduğunu, bu güvercinlerin aşırı derecede pislik ve böcek ürettiklerini, bu böceklerin de evlerine girdiğini, komşu oldukları binanın sakinleri ile yapılan görüşmede "siz bizim çatı katımıza karışamazsınız" dediklerini ve bu durumu belediye zabıtasına da bildirmelerine rağmen hiç bir şey yapılmadığını öne sürdü.

Yetkililer, bu durumu çözüme kavuşturması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderdi.

Serdar G'nin de İncirli'de bir market yakınında oturduklarını, marketin soğutma cihazlarının çıkardığı gürültüden dolayı sabahlara kadar uyuyamadıklarını bildirmesi üzerine, bu durum Keçiören Kaymakamlığına iletildi.

Erol K'de, Sincan'da sokak aralarında düğün yapanları kime şikayet edeceklerini, yüksek sesli müziğin şiddetinden dolayı bir çok insanın rahatsız olduğunu, polise ve zabıtaya bildirmelerine rağmen, polis ve zabıtanın "Saat 23.00'e kadar çalabilirler, saat 23.00'den sonra uyarırız" şeklinde kendilerine cevap verdiklerinden yakındı. Erol K'nin ayrıca, Sincan bölgesi dolmuşlarının ayakta yolcu aldıklarını ve insanlara çok kaba davrandıklarını öne süren dilekçesi ise Sincan Kaymakamlığına gönderildi.

AĞIR TONAJLI HAFRİYAT KAMYONUNDAN ŞİKAYET

Celal H'nin, Mamak Zeki Doğan Mahallesi 3. Caddede ikamet ettiğini, ağır tonajlı hafriyat kamyonlarının gece gündüz yaşlı ve çocukları hiç dikkate almadan tehlikeli bir şekilde caddeden geçtiğini, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına 200 imzalı dilekçe vermelerine rağmen cevap alamadıklarını belirten başvurusu, Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğüne havale edildi. Eyüp Boğaç E. ile Özcan D. de Keçiören'deki sokak düğünlerden çok rahatsız olduklarını, yetkililerden şikayetlerine karşılık alamadıklarını ifade ederek, sorunların çözülmesini istediler.

Yenimahalle 50. Yıl Çocuk Esirgeme Kurumunda Voleybol antrenörlüğü yapan evli bir kişi de aylık ders karşılığı aldığı 300 YTL ile evini geçindiremediğini, kaydederek, yardım talep bulundu. Başvuru, çözüm bulunması amacıyla Çankaya Kaymakamlığına iletildi.

İsmail B. de Altındağ İlçesi Başpınar Mahallesi'nde cadde üzerinde bulunan Süleymaniye Camii'ne yakın bir yerde evinin bulunduğunu, ezan vakitlerindeki yüksek sesten şikayetçi oldu.

KAYBOLAN BAGAJININ BULUNMASINI İSTİYOR

Bilal Ü'de, Ankara-Nallıhan arasında yolcu taşımacılığı yapan bir firmanın otobüsünde bağajının kaybolduğunu, hakarete uğradığını ifade ederek, yasal işlem yapılmasını istedi.

Hamide T. isimli bir vatandaş ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmalardan yakınarak, Atapark Aşık Veysel Caddesi'ne doğal gaz bağlantısı yapılmasını istedi.

Yetkililer, Ankaralılardan "insan haklarının zedelendiğine" ilişkin dilekçe ya da mail yoluyla çeşitli konularda aldıkları şikayetlerin çözüme kavuşturulması için ilgili birimlere aktarıldığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber