M. Yazıcıoğlu: Teröre karşı mobil birlik kurulmalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUHSİN YAZICIOĞLU'NDAN TERÖRE KARŞI 'MOBİL BİRLİK' ÖNERİSİ

- BBP GENEL BAŞKAN YAZICIOĞLU:

- "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DERİNLİĞİNİ BULUP, ORAYA İNMELİ VE DERİN MÜCADELEYİ ORADA SÜRDÜRMELİYİZ"

- "TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI, ÜST DÜZEY SUBAYLARDAN KURULU, OLAĞANÜSTÜ YETKİLERE SAHİP, İNSİYATİF KOYMA HAKLARI OLAN KİŞİLERDEN OLUŞAN MOBİL BİRLİKLER KURMALIYIZ"

- "BU BİRLİKTEKİ İNSANLAR MAFYALAŞMAZ VE İSTİSMARA GELMEZ"

- "BAŞBAKAN'A ÖNERDİĞİM BU KONU BASIN TARAFINDAN 'ABDULLAH ÇATLI MODELİ' ŞEKLİNDE SULANDIRILDI"

ANKARA (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, terör örgütüne karşı mücadelede, "Terör örgütüne karşı üst düzey subaylardan kurulu, olağanüstü yetkilere sahip, insiyatif koyma hakkına sahip kişilerden oluşan mobil birlikler kurmalıyız" dedi. Yazıcıoğlu, devlete bağlı olarak bu görevleri yapacak kişilerin asla mafyalaşmayacağının altını çizerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiği bu fikrinin basın tarafından, 'Abdullah Çatlı Modeli' şeklinde sulandırıldığı ifade etti.

Parti genel merkezinde halka açık olarak düzenlenen bayramlaşmada açıklamalarda bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, terör örgütünün son saldırılarının ardından coşku içinde kutlanması gereken Ramazan Bayramı'nı 'yüreklerin yangın yerine döndüğü' bir ortamda geçirdiklerini belirterek, kendilerine bu acıları yaşatan terör örgütüne karşı mücadele taktik değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, son saldırılar sonrasında, Türkiye'de yüreklere ateş düştüğünü, sofralarda lokmaların boğazlara takıldığını, feryatların yükseldiğini ifade ederek, bayram öncesinde bu acıları yaşatan terör örgütünü lanetledi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in sözlerine atıfta bulanan Yazıcıoğlu, "Madem sözün bittiği yerdeyiz. Milletimiz, 'sözün ötesinde yapılacak şeyler vardır' diyor. Bunlar yapılmalıdır" dedi. Yazıcıoğlu, terör örgütünün küçük timler halinde yeraltında yaşadığını, halkın arasına karıştığını ve vur-kaç taktiğini kullanarak saldırılarını gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Teröre karşı mücadelede başarılı olabilmek, için terör örgütünün taktiklerine benzer bir strateji uygulanması gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, "Terörle mücadeleyle ilgili yasa biran evvel çıkartılmalı. Terörle mücadelenin konsepti değiştirilmeli. Terör örgütünün bize karşı kullandığı taktiklerle cevap vermeliyiz" diye konuştu. Terörün kökünün sadece militan öldürmeye kazınamayacağını vurgulayan Yazıcıoğlu, "Terör örgütünün para ve lojistik kaynaklarını kurutmalıyız. Terör örgütünün derinligini bulup, oraya inmeli ve derin mücadeleyi orada sürdürmeliyiz. Köke inip, kökte mücadele etmeli ve köklerine kibrit suyu dökmeliyiz" ifadelerini kullandı. Teröre karşı derin mücadeleyi sağlamak için 'mobil birlikler' önerisini getiren Muhsin Yazıcıoğlu, "Terörle mücadele için mobil birlikler kurulmalı. Bu birlikleri oluşturan kişiler en üst düzey subaylardan oluşmalı ve olağanüstü yetkilere sahip olmalı. İnsiyatif koyma hakları olmalı ve terör örgütüne karşı onların anladığı dilden bir mücadele vermeliyiz. Arazi şartlarına en uygun şekilde istihbaratını yapmalı, tespitte bulunmalı ve gidip imha etmeli. Bunun sonu sınır ötesini gerektiriyorsa sınır ötesine, okyanus ötesini gerektiriyorsa okyanus ötesine gidilmeli" dedi. Bu görüşlerini bir görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da söylediğini belirten Yazıcıoğlu, "Başbakan ile görüşmemizin ardından terörle ilgili düşüncemizi sordular. Başbakan'a sundum diye birşey yok. Bende kendi düşüncelerimi anlatınca sanki Başbakan'a bir paket öneri sunmuşum gibi algılandı. Bu sadece benim benim bakış açım" dedi. Bu önerisinin basın tarafından 'Abdullah Çatlı Modeli' adı altında sulandırıldığını ifade eden Yazıcıoğlu, "Ben dünü söylemiyorum. Ben, bugünü ve yarını söylüyorum. Terörün derinine inmeli ve sonuç almalıyız. Bu birliklerdeki insanların mafyalaşmabı gibi bir durum olamaz. Milli duygular içinde olan bir kişi zaten mafyalaşamaz ve istismara gelmez. Bu kişilerin tek hedefi vardır. Gidip terör örgütünü temizlerler" diye konuştu. Bu kişilerin, devletin yetkili kişileri olması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Benim söylediğim yetkisinin ne olduğu belli olmayan, resmi mi gayri resmi mi, ne olduğu anlaşılmayan bir yapı değil. Tek tek yetkisini hukuktan alan, hukunun sınırları içinde ve en üst düzey birliklerden bahsediyorum. Burada mafyalaşır gibi bir durum kesinlikle olmaz. Böyle bir şeye de imkan vermez" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber