14 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Ekim 2007 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KIZI KÜBRA GÜL EVLENİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılacak nikâh töreniyle evlenecek. Çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıyması beklenirken, nikah şahitliklerini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yapacak. Nikah töreni için aile yakınlarının yanı sıra siyaset, iş ve sanat dünyasından bin 910 kişiye davetiye gönderildi.(12.30)

-Adile Sultan Yalısı'nda yalnızca aile fertlerinin ve akrabaların katılacağı 200 kişilik bir yemek verilecek. (19.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün düğün törenine katılacak.

-21 EKİM REFERANDUMU İÇİN PROPAGANDA VE YASAKLAR BAŞLIYOR

-Yüksek Seçim Kurulu'nun 21 Ekim'de Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulmasına ilişkin açıkladığı takvime göre, propaganda ve yasaklar bugün başlıyor.

-İHRACATÇILARIN GÖZÜ PARA KURULU'NUN ?FAİZ? KARARINDA

-Düşük döviz kuru, yüksek TL ve faizden şikayetçi olan ihracatçılar ve reel sektör temsilcilerinin gözü, 16 Ekim Salı günü toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında. Sektör, Para Kurulu'ndan faizlerde ?şok indirim? bekliyor.

-EROĞLU: 2008 ÖDENEĞİYLE BÜYÜK SU PROJELERİ 38 YILDA BİTER

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2008-2010 dönemi yatırım programında yeralan 48 milyar YTL'lik 151 büyük su işleri projesinin mevcut ödeneklerle 38 yılda tamamlanabileceğini bildirdi. Eroğlu, 55 milyar YTL tutarındaki toplam projelerin 2008 yılında sene başında verilen 1 milyar 92 milyon YTL ödenek esas alındığında ortalama bitiş süresinin 31 yıl olduğunu vurguladı.

-21 EKİM'DE BİNLERCE OY ÇÖPE GİDERKEN, ERDOĞAN 706 OYLA BAŞBAKAN SEÇİLDİ

-AKP'nin 21 Ekim referandumundan geçici maddelerin çıkarılmasını öngören anayasa değişiklik teklifinin ikinci turu 16 Ekim Salı günü Genel Kurulda yapılacak. CHP ve DSP'nin karşı çıkmasına rağmen, MHP ve DTP'nin destek vermesi nedeniyle anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi bekleniyor

-11 Eylül'den bu yana YSK tarafından belirlenen 9 gümrük kapısında oy kullanılmaya başlandı. Bu anayasa değişikliği gerçekleştiği takdirde, gümrük kapılarında kullanılmış olan bir-iki bin civarındaki oyun çöpe atılması gerekecek. Bu sayı küçümsenmesine rağmen, 2002 seçiminden sonra,Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığa giden yolunu açan Siirt seçiminin iptali, sadece 706 seçmenin oy kullanmaması nedeniyle gerçekleşmişti

-PİYASALARDA "TEZKERE" GERİLİMİ

-İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, bayram tatili öncesindeki son seansı 58 bin 53 puandan kapatırken, yatırımcılar gözlerini Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı alması beklenen 16 Ekim'deki toplantısına ve Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyona ilişkin Meclis'ten çıkarılması beklenen tezkereye çevirdi.

-KIZ KAÇIRMA DAVALARINA ASKER VE SİVİL YARGI DA GÖRÜŞ AYRILIĞI

-Kız kaçırma davalarında Askeri Yargıtay ve Yargıtay'ın görüş farklılığı olduğu ortaya çıktı. 15-18 yaşındaki kızların kendi rızası ile kaçmasını Yargıtay ?Rızanın varlığı halinde suç oluşmaz? yönünde kararlar verirken, Askeri Yargıtay'ın, ?Çocuğun rızasının bulunması, suçun oluşumunu engellemez? yönünde kararlara imza atıyor.

-TRAVEL TURKEY FUARI İZMİR'E TAŞINDI

-Önceki yıllarda İstanbul'da gerçekleştirilen Travel Turkey Fuarı, bu yıldan itibren İzmir'e taşınıyor. Fuar, "Travel Turkey İzmir" adıyla 13-16 Aralık'ta Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda yapılacak.

-SERMAYE GÖÇÜ HIZLANIYOR

-Türk girişimciler doğrudan yatırım için 2002 başından bu yılın Ağustos sonuna kadar olan dönemde yurt dışına 6.3 milyar dolar sermaye götürdü. En çok yatırımı Avrupa ülkelerine yapan Türk sermayesi özellikle petrol ürünleri, finansal hizmetler, tekstil, taşımacılık ve ticaret sektörlerini tercih ediyor.

-KISA VADELİ DIŞ BORÇ YENİDEN 40 MİLYAR DOLARA DAYANDI

-Merkez Bankası'nın revize ettiği verilere göre Temmuz sonunda 39 milyar 70 milyon dolar olan kısa vadeli dış borç stoku, Ağustos'ta 316 milyon dolarlık artışla 39 milyar 386 milyon dolara yükseldi. Ağustos sonu itibariyle kısa vadeli dış borcun 24.1 milyar doları reel kesime 12.9 milyar doları bankalara 2.3 milyar doları ise Merkez Bankası'na ait bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber