İlçe Milli Eğitim Müdüründen İkinci Umut Kitabı

Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir'in ikinci umut kitabı 'Küçük Umutlarımız' okuyucularıyla buluştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2020 15:10, Son Güncelleme : 10 Mayıs 2020 01:23
İlçe Milli Eğitim Müdüründen İkinci Umut Kitabı

"İçimizde Umut Var" adlı ilk kitabını 2019 yılında okuyucularıyla buluşturan Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir'in ikinci umut kitabı da bu hafta raflardaki yerini alıyor.

"İçimizdeki, Çevremizdeki ve Evrendeki Küçük Umutlarımız" başlığıyla yayımlanan kitap, Asitan Kitap'tan yayınlandı.

Eğitim ve öğretimin umudu öğretmenler ve öğrencilerdir. Öğretmen ve öğrenci umut demektir. İçimizdeki, çevremizdeki ve evrendeki her şeye etki eden küçük umutlarımızın, eğitim ve öğretimdeki etkisi çok ileri boyutlardadır.

Eğitim ve öğretimdeki başarının, küçük umutların coşkusu ile başlayacağını belirten Demir "Ben artık 'Umut Zekası, diye farklı bir zekanın da olduğuna ve bunun diğer bütün zekaları kuşattığına inanıyorum.Hatta insanın merkezi zekası umuttur diyebilirim. Umut, tüm zekaların anasıdır. Onları besler, büyütür ve yürütür. Umutsuz yaşam olamayacağına göre umutsuz eğitim ve öğretim nasıl olabilir ki? Umut, genel olarak herkeste vardır fakat kiminde az, kiminde çoktur. Bizi birbirimizden farklı kılan temel faktör belki de umut düzeylerimizin farklı olmasıdır. Umut, heyecan ve coşku hayata yeni tatlar ve yeni renkler katan güzel ve güçlü duygulardır. Herhangi bir konuyu öğretirken veya öğrenirken bu duygulara mutlaka ihtiyacımız vardır. Öğretirken ve öğrenirken, öğretmende veya öğrencide herhangi bir isteksizlik varsa bunun temel sebebi anlam, umut, heyecan ve coşkudan yoksun olmalarıdır." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber