Şehit yakınları: Gül'ün düğün takılarını şehit ailelerine bağışı, en büyük manevi destektir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kızı Kübra ve damadı Mehmet Sarımermer ile görüşerek düğün takılarının yarısını şehit ailelerine bağış yapacağı yönündeki basında çıkan haberler şehit yakınlarını sevindirdi.

Şehit yakınları ve gazilerin oluşturduğu dernekler, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu davranışın örnek olduğunu dile getirdi.

Gül'ün, maddi yardımından ziyade böylesine önemli bir düğün sonrasında gelen hediyeleri şehit yakınlarıyla paylaşmasının manevi değerinin çok yüksek olduğun dikkat çekildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Mete Kurt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kızının düğününde hediye olarak gelen takılarla ilgili şehit yakınlarına bağışlanması yönünde kararının örnek davranış olarak nitelendirdi.

Basına yansıyan bilgilere göre hediye gelen takılardan 200 bin YTL'sinin şehit yakınlarına bağışlanacağını anımsatan Mete Kurt, "Ramazan ayında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül verdiği iftar yemeğinde bize bazı mesajlar vermişti. Bu mesajları kendisi uygulamaya koydu. Kızının düğününde gelen hediyelerin yarısını geçen haftalarda terörle mücadelede hayatını kaybeden 15 şehidimizin yakınına bağışlayacak olması bizleri sevindirdi. Cumhurbaşkanı'nın bu davranışı örnek olmuştur. Onun bu hareketi bizlere verilen ehemmiyeti göstermiştir. Biz burada maddiyattan çok alınan kararla bizlere verilen manevi desteğin büyüklüğünü gördük." dedi.

Kayseri Yurt Savunması ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Yusuf Kolukısa, bu örnek davranıştan sonra yorum yapılacak bir şey olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı ve damadı ile aldığı bu karar sonrasında bir ilki gerçekleştirdiğini anlatan Kolukısa, şehit yakınlarına maddi anlamda büyük bir miktarın verilmesinden çok, şehit yakınlarının manevi olarak Cumhurbaşkanının kendilerine sahip çıkmasından mutluluk duyacağını kaydetti.

Yusuf Kolukısa, şehit babası olarak, çocuklarını şehit verdikten sonra ülkenin en üst seviyesindeki bir yöneticinin kendisine özel hediyeyi paylaşmasının birlik ve beraberlik adına en büyük katkı olduğuna işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber