Gül'e Erciyes Üniversitesi'nden altın madalya

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün, 22 Ekim pazartesi günü Erciyes Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılarak ögrencilere ilk dersi vereceği, ardından da yapımında önemli rol oynadığı Teknopark'ın açılışı nedeniyle, üniversite senatosunun aldığı karar uyarınca, 8 hayırsever ile birlikte altın madalya ile ödüllendirileceği açıklandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 22 Ekim'deki kampus içindeki proğramının, ögrenciler ve bugüne dek fakülte, yüksek okul ve üniversiteye çeşitli bağışta bulunan hayırseverlerle 12.30'da yemek yemesiyle başlayacağını söyledi. Prof. Dr. Utaş şunları söyledi:

?Sayın Cumhurbaşkanımız, saat 13.30'da Sabancı Kültür sitesinde 2007-2008 Akademik ders yılının açılış törenine katılarak, ögrencilerimize akademik yılın ilk dersini verecek. Doçentlik ünvanı bulunan Cumhurbaşkanımız, ardından senatomuzun aldığı karar uyarınca hayırseverlere verilecek ödül törenine katılacak. Törende kendisinin de aralarında bulunduğu 8 kişiye altın madalya, 9 hayırsever ile kurum ve kuruluşun yöneticisine gümüş madalya, 4 hayırsevere de şilt verilecek. Sayın Cumhurbaşkanına altın madalya, yapımı tamamlanarak hizmete açılan Teknopark'tan dolayı verilecek.'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Erciyes Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karar uyarınca, hayırsever İzzet Bayraktar'a Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Hatice Bayraktar'a İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi Restorasyonu, Mustafa Çıkrıkcıoğlu'na Meslek Yüksek Okulu, Fevzi Mercan'a Çocuk Hastanesi, Ziya Eren'e Eğitim Fakültesi, Hülya ve Mehmet Tatar çiftine Diş Hekimliği Fakültesi, Hüseyin Şahin'e ise Develi Meslek Yüksek Okulu binalarını yaptırdıkları için altın madalya verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber