Emeklilerden "intibak" düzenlemesi için kaynak önerisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), emekli aylıkları arasındaki farkı kapatmaya yönelik düzenleme için işçi emeklilerinin katkılarıyla yapılan SSK hastanelerinin devir bedelinin kaynak olarak kullanılabileceğini belirtti.

TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, 2000 yılı öncesi emekli olan yaklaşık 2 milyon kişinin aylıklarının, 2000 yılı sonrası emekli olanlarla aynı seviyeye çıkarılması için "intibak" çalışması başlattıkları yönündeki beyanının, emekliler arasında sevinçle karşılandığını söyledi.

Farklı dönemlerde uygulanan farklı emeklilik sistemleri nedeniyle, emekli aylıkları arasında ciddi oranlarda adaletsizlikler oluştuğuna dikkati çeken Ergün, bu sorunu defalarca gündeme getirmelerine rağmen konuya gereken hassasiyetin gösterilmediğini kaydetti.

Çelik'i ziyaretlerinde de bu konuyu gündeme getirdiklerini ve bu sorunun çözümü için üzerlerine düşen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini belirten Ergün, şöyle konuştu:

"Şimdi ortada en büyük sorun olarak, bu işe ayrılması gereken yaklaşık 4-4,5 milyar YTL tutarındaki kaynak sıkıntısı gözükmektedir. Bu konuda biz emeklilerin bir önerisi vardır. Geçtiğimiz yıl bütçe hesaplamalarında raporlara yansıyan şekliyle, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devri sonucu ortaya çıkan bir alacağımız söz konusudur ve bu rakam tam olarak 4,2 milyar YTL'dir. Üstelik bu tutar, tamamen işçi emeklilerinin hakkı olan SSK varlıklarıyla yapılmış SSK hastanelerinin bedelidir ve işçi emeklileri için harcanması kadar doğal bir durum olamaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber