Liselerarası Tiyatro Festivali...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hem gençleri sanat platformunda buluşturmak hem de şehrin kültür-sanat hayatına canlılık kazandırmak amacıyla bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği "Liselerarası Tiyatro Festivali" ulusal platforma taşınıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu kültür-sanat atağının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tiyatro festivaline gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Liseli gençlerimizin tiyatro sevgisini canlandırmak, onlara bu konuda imkanlar sunmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 'Liselerarası Tiyatro Festivali' düzenleme kararı aldık ve iki yıldır bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Festivale bu yıl farklı şehirlerden okullar davet ederek etkinliğimizi ulusal platforma taşıyoruz. Uygarlıkların beşiği olmuş, farklı kültür ve medeniyetlerden gelen zenginliklere sahip Kayseri'de, kültür ve sanat hayatının, geçmişten gelen birikime eşdeğerde olması için çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla konser ve şiir dinletisinden tiyatroya, el sanatlarından panel, konferans gibi toplantılara, kültür gezilerinden yarışmalara kadar çok değişik yelpazede etkinlikler düzenliyoruz. Liselerarası Tiyatro Festivali de bu kapsamda şehrimizde ilk kez belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören bir etkinlik oldu. Bu yıl da üçüncüsünü düzenleyerek yine gençlerimizin önünü açmak istedik. Umuyorum ki gençlerimiz bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koyarak hem öğretmenlerini ve ailelerini, hem de bizleri sevindirecekler" dedi.

BAŞVURULAR 30 KASIM'A KADAR

Büyükşehir Belediyesi 3. Liselerarası Tiyatro Festivaline katılmak isteyen okullar, 30 Kasım 2007 tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'na başvuru yapabilecekler. Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından oyun seçimi, teknik donanım ve tanıtım gibi konularda her türlü desteğin sağlanacağı bildirildi. Okullar ayrıca genel provalarını ve oyun gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekleri belirtildi.

Öte yandan iki yıldır düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Liselerarası Tiyatro Festivali'nde sahnelenen oyunları 32 bin kişi izledi. İki yılda toplam 45 okulun katıldığı festivalde 900'e yakın öğrenci de, oyuncu yada teknik ekip olarak görev yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber