Telekom grevi polisi etkiledi, emniyetin polnet sistemi aksadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatlara yine saldırı oldu Bakan Yıldırım sert çıktı

Telekom'daki grev Emniyet'in suçlu takibinde kullanılan Polnet sistemini aksatırken, Bakan Yıldırım, kabloların kesilmesi hakkında "Gerekli yasal işlemler yapılacak" dedi

Türk Telekom'da grevin etkileri dün de birçok şekilde hissedildi. Türk Telekom yönetimi ve şirkette örgütlü sendika Haber - İş'in yöneticilerinin karşılıklı açıklamaları oldu. Haber - İş başkanı Ali Akcan, sabotaj iddialarını reddetti.

Erzurum'da yeni bir kablo kesme vakası yaşandı. Konya'da telefon hatlarına av tüfeği ile ateş edildi. Grev uygulamasının başlaması ile Türkiye genelinde yaşanan iletişim sorunları Emniyet'i de etkiledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aranan kişiler, suçlu takibi, çalıntı araç bilgi alışverişinde kullanılan Polnet sisteminin kesilmesi sonucu işlemleri 81 ilde 2 saat devredışı kaldı. Eczacılar da sağlık sisteminde aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulundu.

'Grev ertelemek istemiyoruz'

Konu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da gündeminde. Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

"Kamu malına zarar vermeye, vatandaşa giden haberleşme hizmetini kesintiye uğratmaya kimsenin hakkı yok. Olaylarda kim yer aldıysa bunlara yasal işlemler mutlaka yapılacaktır. Bu konuda savcılıklarımız, kolluk kuvvetlerimiz hali hazırda çalışmalarını yapmaktadır."

TBMM Genel Kurulu'nda tezkere görüşmelerinin ardından, Türk Telekom'daki grevle ilgili soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, grevi erteleme düşüncesinde olmadıklarını söyledi. Yıldırım, "Grevin başlaması anlaşma olmayacağı anlamına gelmez. Taraflar makul bir noktada bir araya gelebilir. Grevin millete bir faydası yok. Ücret noktasında istenilen sağlandı. Onun için bu grevi anlamsız buluyorum" diye konuştu.

Türk Telekom yönetiminin dün de öğleden sonra olağanüstü bir toplantı yaparak gelişmeleri değerlendirdiği öğrenildi. Toplantıya Oger Telecom Başkanı Mohammed Hariri de katıldı.

Sendika reddetti

Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom yetkililerinin önceki gün 'sabotajın belgesesi' olarak dağıttığı kesik kablo fotoğraflarının, aslında kurumun rutin eğitim programlarında kullanılan görsel malzeme olduğunu söyledi.

Akcan, Telekom yetkililerini bu yolla grev kırıcılığı yapmakla suçladı. Haber-İş'in delil olmadan sabotajla suçlanmasının çirkin bir davranış olduğunu söyleyen Akcan şöyle konuştu:

"Sabotajı kim yaptı bilmiyoruz. Eğer söz konusu sabotajı üyelerimizin yaptığına dair belgeler varsa güvenlik güçlerine başvursunlar. Bu iddiayı kabul etmemiz söz konusu olamaz."

Akcan, işçilere ne kadar yardım yapılacağının sorulması üzerine "İşçilerimizi aç bırakmayacağımızı herkes bilsin. Türk-İş ve bağlı sendikalar, maddi ve manevi desteği verecek" dedi.

Kablolara testere ve tüfekli saldırı

AA

Grevin başladığı ilk gün Türkiye genelinde telekomünikasyon alt yapısında 13 değişik noktada şebekeye 'sabotajlar' düzenlendiği iddialarından sonra dün de birkaç olaya rastlandı. Erzurum'un Aşkale ilçesinde Telekom'a ait kabloların testere ile kesildiği, Konya Beyşehir'de de fiber optik bağlantı kutusuna av tüfeğiyle ateş edildiği öğrenildi. Güvenlik güçlerinin olaylarla ilgili başlattığı soruşturmaların devam ettiği bildirildi.

Telekom grevi hizmetleri aksatıyor

ANKA

Grev nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi veznelerinin çoğu çalışmadı ve tahsilat yapılamadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kullanılan Polnet adlı sistem kesilince işlemler 81 ilde 2 saat boyunca yapılamadı.

Ankara Eczacı Odası, grev nedeniyle internetin kesilmesi halinde reçetelerin eczanelerden temin edilemeyeceği ve hasta tedavilerinin yapılamayacağı kaydedildi.

Sivas'ta tek kişilik grev

SİVAS DHA

Sivas'ın Akıncılar ilçesinin tek Türk Telekom çalışanı olan Temel Kılıç, Türkiye Haber-İş Sendikası'nın yurt çapında başlattığı greve, üzerine giydiği önlük ve pankartla destek veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber