Eğitim Sen'e göre, maaşların bankadan ödenmesi suç

Haber Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, eğitim personelinin maaş ödemelerinin bir bankada toplanmasına tepki göstererek, yetkililerin suç işlediğini savundu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, alınan kararın demokratik olmadığını ileri sürerek Milli Eğitim Müdürlüğü'nü okul müdürlerine zorla imza attırmakla suçladı. Şanlı, kararın şehir merkezindeki tüm öğretmenlere tek tek sorularak alınması gerektiğini savunarak, "Biz konuyla ilgili düşüncelerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda dile getirdik. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de düşüncelerimize katıldığını söylemişlerdi. Buna rağmen yetkililer okul müdürlerini imza atmaya zorlamışlardır." dedi.

Şanlı, okul müdürlerinin ortak kararı olmadan banka ile sözleşme yapıldığı taktirde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün suç işlemiş olacağını iddia ederek, "Milli Eğitim Müdürlüğü onay makamıdır. Bu kararı tahakkuk idaresi olan okul müdürleri alabilir." diye konuştu.

İddialara yanıt veren Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü ve oluşturulan komisyona başkanlık yapanTaki Ersoy ise kararın okul müdürleri ile yapılan toplantıda komisyon tarafından alındığını belirtti. Ersoy, "Oluşturulan bu komisyonda okul müdürleri yanı sıra ilgili sendikalardan da temsilciler bulunuyordu. Biz teklifimizi yaptık ve okul müdürlerimiz herhangi bir itirazda bulunmadı. Müdürlerimiz, öğretmen arkadaşların mağdur olmamaları için en uygun bankanın seçilmesi şeklinde görüş belirtti ve bu doğrultuda bankalardan teklif alındı. Komisyon tarafından da en uygun olan banka seçildi." şeklinde konuştu.

Ersoy, suçlamaları yapan Ali Paşa Şanlı'nın da toplantıya katıldığını kaydederek şunları ifade etti: "Sayın Şanlı da toplantıya katıldı ve aksi yönde görüş belirtti. Ancak, komisyon tarafından bu şekilde karar alındı ve bu karar doğrultusunda Valiliğin de onayı ile biz de en uygun teklifi veren banka ile anlaşmamızı yaptık."

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu da toplantı sonrasında Şanlı'nın kendisini demokratik bir uygulamadan dolayı tebrik ettiğini, sonrasında ise böyle bir açıklama yapmasına anlam veremediğini kaydetti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber