Başbakanlık Müsteşarına yapılan torpile vatandaş öfkesi!!

Haber Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süredir Marmara ve Ege Bölgesi'ni etkisi altına alan yağmur ve fırtına, Gökçeadalılarla birlikte Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e de zor anlar yaşattı. Havanın fırtınalı olması nedeniyle adadaki arabalı vapur seferleri pazar ve pazartesi günü üst üste iptal edilince yoğun trafik yaşandı. Hafta sonu tatili için Gökçeada'ya gelen Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer de bu trafikten nasibini aldı. Dinçer, pazar günü adadan ayrılmak üzere Gökçeada İskelesi'ne geldi. Gökçeada Kaymakamı Haluk Nadir'in talimatıyla Dinçer'in aracı sıra bekleyen araçların bulunduğu iskele yerine başka bir iskeleden gemiye bindirilince saatlerce vapur kuyruğunda bekleyen halk öfkelendi. Kaymakam Nadir'le 40 dakika tartışan ve içerideki üç araç çıkarılmadan vapura binmeyeceklerini belirten vatandaşlar olayı protesto etti.

Daha sonra araçlar emniyet görevlileri tarafından vapurdan indirilerek sıradaki araçlar alkışlar eşliğinde vapura alındı. Dinçer'in arabası ise sıraya konularak pazartesi sabahı karşıya geçebildi. Dinçer ise adadan saat 14.00'teki vapurla ayrılabildi. Vapurda konuştuğumuz Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, buradaki sorunu yerinde gördüğünü ve olayı araştıracağını kaydetti. ?Burada kalmamız, bu sorunları görmemiz açısından hayırlı oldu." diyen Dinçer, sorunun çözüleceğini kaydetti.

Gökçeada'daki sorunu, Bandırma Vapuru'nun Armutlu-İstanbul hattına kaydırılmış olmasına bağlayan halk, ayrıca Cumhuriyet tarihinde ilk kez Gökçeada-Çanakkale hattının da iptal edilmesinin adaya ulaşımı güçleştirdiğini kaydetti. Gökçeada-Kabatepe arasında geçen yıla kadar hızlı vapurlarla araç taşıyan Erdemler Deniz Nakliyat'a da bu yıl izin verilmemesi adadaki sıkışıklığı artıran bir diğer neden olarak gösteriliyor. TDİ Şehir Hatları İşletme Müdürü Ali Kılıç sıkışıklığı fırtınaya bağladı. ?Gecikmeli de olsa sefer yaptık ve yolcuları mağdur etmedik.? diyen Kılıç, Bandırma vapurunun 1,5 ay sonra tekrar Gökçeada'da sefere başlayacağını kaydetti. Çanakkale Boğazı'nda yolcu patlaması olduğu için Gökçeada'ya ek gemi verilemediğini belirten Kılıç, Erdemler Deniz Nakliyat'ın ise sefere haziranda başlayıp, eylülde bitirdiğini ve işin kaymağını yediğini öne sürerek özel şirketin kışın çalışmaya yanaşmadığını söyledi. Gökçeada Belediye Başkanı Rüştü Algan da adaya bir an önce feribot alınması ve kaptanların mesaisinin sefere göre verilmesi gerektiğini kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber