Gözyaşları Lale öğretmen için aktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anıl ERTAN/TİRE (İzmir), (DHA)

RAMAZAN Bayramı arefesinde, solunum yetmezliği nedeniyle kalbinin durması sonucu yaşamını kaybeden öğretmen Lale Atalay, dört yıldır görev yaptığı İzmir'in Tire İlçesi Işıklı Köyü İlköğretim Okulu'nda, törenle anıldı. 72 öğrencili Işıklı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki, duygusal anların yaşandığı törende, öğrenciler ve meslektaşları Lale öğretmen için gözyaşı döktü.

Törene, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Lale Atalay'ın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olan eşi İsmail Atalay, Dişhekimi oğlu Yusuf Atalay, ağabeyi Sabahattin Gökçe'nin yanı sıra öğrencileri öğretmen arkadaşları ve köylüler katıldı. Yaşamını kaybeden 45 yaşındaki Lale Atalay için saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Işıklı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Serdar Sarcan, ?Lale Atalay, 25 yıllık öğretmenlik hayatında tutum ve davranışlarıyla örnek bir kişilikti. Kendisini köy çocuklarına adamıştı. Onlar için varını yoğunu ortaya koyardı. Tire'nin merkezinde öğretmenlik yapmaya hak kazanmasına rağmen köydeki öğrencilerini bırakmayı hiç düşünmedi. Eğitim öğretim yılının başladığı ilk günlerde, son derece hasta ve halsiz görünüyordu. Doktora gitmesi yönündeki uyarılarımaza, ?Okul yeni açılmışken doktora gidip birde rapor alıp, öğrencilerimi yalnız bırakmam' dedi. Kendisi bugüne kadar hiç kimseyi kırıp incitmedi. Emekliliğine ise sadece üç ay kalmıştı. Kendisini rahmetle anıyoruz'' dedi.

?O ŞİMDİ MELEK OLDU'

Işıklı Köyü İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri ve öğrencilerinin gözyaşları, törene katılanları da ağlatırken, Lale Atalay'ın 17 öğrenciden oluşan 4-A sınıfında ise ayrı bir hüzün vardı. Yakalarında çok sevdikleri Lale öğretmenin fotoğrafını taşıyan 4-A sınıfı öğrencileri, üç gündür ders yapamadıklarını belirterek, ?Öğretmenimizin ölüm haberini alınca şok olduk, inanamadık. Üzüntümüzden derslerimize konsantre olamıyoruz'' dediler. Törende aşırı duygusal anlar yaşayan birinci sınıf öğrencilerinden 7 yaşındaki Rukiye Öztürk, fenalık geçirdi. Küçük öğrenciye, Lale Atalay'ın doktor olan yakını Yalçın Karaoğlanoğlu, müdahele etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber