Bem-Bir-Sen'den Başbakan Erdoğan ve bakanlara ekmek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bem-Bir-Sen üyeleri, "memurların ekmeğinin yapılan zamlarla giderek küçüldüğü" gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara "minyatür ekmek" gönderdiler.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendika üyeleri ile Kızılay Postanesi önünde yaptığı açıklamada, hükümetin, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki açıklamasının, "hükümetin memura karşı takındığı olumsuz tavrı ve tutumu, adaletsiz yaklaşımı açıkça tescillediğini" savundu.

Kamuoyuna yansıyan yüzde 2 2'lik zammın, en düşük dereceli memur maaşı için yüzde 10,7'lik artış anlamına geldiğini dile getiren Turbay, bu rakam tek başına ele alındığında ücretlerin enflasyona karşı korunduğu sonucuna ulaşılabileceğini belirtti. Turbay, "Ancak bu zam, memurun yıllardan beri almış olduğu düşük zam ve kaybettiği kazanımlarla birlikte düşünüldüğünde, kamu çalışanının kümülatif sefaletini ve kayıplarını karşılamamaktadır" dedi.

Turbay, beklentilerinden uzak bu zam karşısında milletvekillerinden, açıklanan zam kararının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında revize edilmesi için değişiklik teklifleri vermelerini istedi.

Turbay, milletvekillerinin kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vereceklerine inandıklarını söyledi.

Turbay, açıklamanın ardından, memurun ekmeği dediği "minyatür ekmek" ile rantiyenin ekmeği dediği "büyük boy ekmeği" basın mensuplarına gösterdi.

Mürsel Turbay ve beraberindekiler, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara, ambalajlarında "Bizim çocuklarımız bu ekmekle doymuyor. Bir de sizin çocuklarınız denesin" yazılı "minyatür ekmekler", milletvekillerine de taleplerini içeren mektuplar gönderdiler.

Bem-Bir-Sen üyeleri, açıklama sırasında, "Çocuklarımız doymuyor, bu zam bize uymuyor" ve "IMF'ye değil, memura sahip çıkın" şeklinde sloganlar attılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber