Kamu-Sen, KESK'e cevap verdi ve iftiracılıkla suçladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2007 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgili Kamu Çalışanları... Sendikacılık yaptığını zanneden iftiracıların oyununa gelmeyin!...

?MEMUR KENDİ SENDİKASINI YAKMIŞ? BAŞLIĞI İLE YAYINLANAN HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

?MEMUR KENDİ SENDİKASINI YAKMIŞ? BAŞLIĞI İLE YAYINLANAN HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Son günlerde bir konfederasyonun provokasyonları ile bu provokasyonlara alet olan bazı basın yayın organlarında Konfederasyonumuzu karalamaya yönelik yalan yanlış ve yönlendirici haberler yer almaktadır. Buna göre konfederasyonumuzun toplu görüşmelerde yüzde 2+ 2 zam talep ettiği yolunda yalan bilgilerle memurlarımızın aklı çelinmeye çalışılmaktadır. Haberlere dayanak olarak da konfederasyonumuzun kamu işveren kurulu'na sunduğu 8 maddelik talep metninin yalnızca bir maddesi gösterilmektedir. Oysa taleplerimizin tamamı okunduğunda konfederasyonumuzun kabul edebileceği en düşük zam talebinin 140 YTL olduğu ortaya çıkmaktadır.

Aşağıdaki tabloda en son taleplerimizin tutarı detaylı bir şekilde verilmiştir. Bu haberi düzeltmenizi rica ederiz. Unutulmamalıdır ki güneş balçıkla sıvanmaz. Toplu görüşme masasından kaçıp, iftira atmakla da sendikacılık yapılmaz.

ARTIŞ KALEMLERİ EN DÜŞÜK DERECELİ MEMUR MAAŞINA YANSIMASI ORTALAMA MEMUR MAAŞINA YANSIMASI
Denge tazminatının 40 YTL artırılması (Denge tazminatının Ocak 2008 tarihinden itibaren mevcut miktarının üzerine 20 YTL ve Temmuz 2008'de ise 20 YTL daha zam getirecek şekilde yeniden düzenlenmesi.) 40 YTL 40 YTL
Tüm kamu görevlilerine seyyanen 60 YTL zam yapılması (Taban aylığı katsayısının Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere birinci yarıyıl için net olarak 30 YTL, ikinci yarıyıl için de net 30 YTL daha artacak şekilde düzenlenmesi.) 60 YTL 60 YTL
Kamu görevlilerinin maaşlarına ayrıca enflasyon oranında zam yapılarak, maaşların enflasyon artışından korunması, reel olarak artmasının sağlanması (Kamu görevlisinin maaşını oluşturan kalemlerin Ocak 2008'de %2 ve Temmuz 2008'de %2 artırılması.) 30 YTL 40 YTL
Sendika üyesi kamu görevlilerine ödenmekte olan primin 5 YTL artırılması (Sendika ödeneğinin Toplu Görüşme Primi olarak yeniden adlandırılması ve mevcut 5 YTL'lik tutarın net 10 YTL'ye çıkarılması.) 5 YTL 5 YTL
TÜRKİYE KAMU-SEN'İN MALİ TEKLİFLERİNİN TOPLAMI 135 YTL 145 YTL

Sosyal haklara ilişkin Kamu İşveren Kuruluna daha önce sunmuş olduğumuz taleplerimizin devam ettiği, sözleşmeli personelin de sosyal haklardan yararlandırılması.

Genel bütçe kapsamı dışında kalan 399 sayılı KHK'ye tabi personel ile diğer sözleşmeli personel ücretlerinde de bu talebimize paralel artış yapılması.

657 sayılı DMK'nın 4/B ve 4/C maddesine istinaden sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin de bu haklardan yararlandırılması.

Enflasyon farkı ortaya çıktığında bu farkın maaşlara yansıtılması.

Sözde iddialara dayanak olarak gösterilen belgenin tamamı okunduğunda iftira atanların gerçek yüzü ortaya çıkacaktır. İşte o belge!..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber