Yurtdışında 'staj' fırsatı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleceğin liderlerini yetiştirerek barışa katkı yapmayı amaçlayan AIESEC, üye 100 ülkeden birinde maaşlı staj imkânı sunuyor. AIESEC stajına öğrenciler katılabiliyor

Yürüttüğü uluslararası programlarla hem bireylerin hem de toplumların gelişimine katkıda bulunan AIESEC, genç öğrencilere uluslararası alanda staj yapma imkânı sunuyor. Öğrenciler, uluslararası bu stajlarda yöneticilik ve liderlik vasıflarını keşfetme ve geliştirme imkânını elde ediyor.

Geleceğin liderlerini yetiştirerek barışa katkı yapmayı ve insan potansiyelinin en verimli şekilde kullanılmasını amaçlayan AIESEC, 800 şubede 5 binden fazla üyeye sahip. AIESEC, öğrencilerin nitelikleri doğrultusunda girişimcilik, finans, kurumsal sosyal sorumluluk, eğitim gibi konularda proje yaratma, geliştirme ve yönetme çalışmalarına da imkân sağlıyor.

AIESEC'e katılan öğrenciler, proje takımlarını ve organizasyonları yönetip şube yönetim kurulunda yer alarak, takım yönetimi, bütçe yönetimi, planlama yapma-uygulama, stratejik düşünme ve karar verme, organizasyon becerisi edinme konularında pratik deneyimler kazanıyor.

Ayrıca öğrenciler, pazarlama, bilişim sistemleri, muhasebe, insan kaynakları, mühendislik, kültürel anlayış ve toplumsal gelişim alanlarında 2 ay ile 1.5 yıl arasında değişen sürelerle, 100 AIESEC ülkesinden birinde, tam zamanlı ve maaşlı staj imkânı buluyor. AIESEC stajyerleri, her yıl 350'den fazla uluslararası kongreye de katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber