Sağlık personeli aile içi şiddet ile ilgili bilgilendirilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, aile içi şiddet ile mücadelede sağlık personelinin rolü ve uygulanacak prosedürler ile ilgili eğitim protokolünün hazırlık çalışmalarının başladığını söyledi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da kadın dernekleri ile kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Çubukçu konuşmasına terör saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Kadına yönelik şiddet olaylarına değinen Çubukçu; aile içi şiddetle mücadelede sağlık personelinin rolü ve uygulanacak prosedürler eğitimi protokolünün hazırlık çalışmalarının başladığını belirtti.

Şiddet mağduru kadınların yardım alabilecekleri alanların en önemlilerinden birinin sağlık hizmeti olduğunu vurgulayan Çubukçu, sağlık personelinin şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlara hizmet götürmede; iletişim problemleri, şiddet konusunda bilgi yetersizliği, mesleki yetki ve sorumlulukların yeterince bilinmemesi, yasal düzenlemelerle ilgili bilgi eksikliği gibi bazı sorunların yaşandığına dikkat çekti.

Bu çerçevede, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülecek, 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Protokolü'nün hazırlık çalışmalarına başlandığını aktaran Çubukçu, "Protokol kapsamında, ilk basamak sağlık hizmeti sunan ebe, hemşire, doktorlar ile devlet hastanelerinin acil polikliniklerindeki sağlık personeli ve 112 acil yardım personeline yönelik eğitim programları düzenlenecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber