Bakan'dan 'görüşme' haberine yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, PKK'nın elinde bulunan 8 Türk askerinin serbest bırakılması konusunda talep gelirse DTP ve İHD ile görüşebileceği konusunda medyada kendi ağzından yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, WOW Convertion Center'da düzenlenen 'Aquaculture Europe 07 Kongresi' nin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının, dün medyada yer alan "PKK'nın elinde rehine bulunan Türk askerlerinin serbest bırakılması için talep gelirse DTP ve İHD ile görüşebileceği" yönündeki açıklamalarını sorması üzerine Bakan Eker, "Hep böyle ayak üstü sorular soruluyor. Sonra biz bunları tekzip etmek zorunda kalıyoruz. Herkes onu anlamak istediği şekilde alıyor, yayıyor. Bunlar doğru değildir. Bu konuyla ilgili benim bir tek söylediğim şey vardır. Bu da şudur: Bu konuyla ilgili açıklamaları hükümet sözcümüz yapar, ilgili bakanımız yapar. Benim bu konuda diyeceğim herhangi bir şey yok. Bunun dışında söylediğim bir şey de yok." cevabını verdi.

Gazetecilerin, kıyıya yakın bölgede faaliyet gösteren balık çiftlikleri ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü mücadele ile ilgili sorularına Bakan Eker, balıkçılık sektöründe devam eden üretimin belli standartlara uyması gerektiğini vurguladı. Kuralları çiğneyen ve denizi kirleten balık çifitlikleri ile mücadelelerinin devam edeceğini aktaran Eker, "Kuralları çiğneyen, denizi kirletenler varsa kuşkusuz onlarla mücadele etmemiz kuraları uygulamamazı gerekiyor. Ama bunu yaparken bunun yeni teknolojileri, yeni gelişmeleri de bu konudaki inovasyonu da dikkate alıp, bu çevreye zararı minimal düzeye düşürmemiz konusunda tedbir almamız gerekiyor. Bu konuda çalışmalar var ama öte taraftan çevreyi kirtelmesini ortadan kaldırmamazı lazım." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber