Bakan Güler ile TMSF Başkanı Ertürk, ÇEAŞ - Kepez'i konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 13:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Enerji Bakanı Hilmi Güler ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ÇEAŞ-Kepez konusunu görüşmek üzere biraraya geldi. Güler ve Ertürk, Uzanların açtığı tahkim davaları ile talepleri konusunda gelinen son noktayı değerlendirdiler.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Ertürk, dün akşam saatlerinde Enerji Bakanı Güler'i makamında ziyaret etti. Bir saat civarında süren görüşmede ÇEAŞ-Kepez konusu da görüşüldü. Tahkim davaları ile ilgili en son durumu görüşen Güler ve Ertürk, tahkim heyetine ulaşan karşı tarafın dilekçesi ile süren çalışma üzerinde değerlendirme yaptılar.

PAZARLIK SÖZ KONUSU DEĞİL-

Bakanlık'tan üst düzey bir yetkili, ÇEAŞ ve Kepez'e ilişkin yeni bir karar alınmadığını belirterek, ?Uzanlarla ÇEAŞ ve Kepez için bir pazarlık ya da görüşme söz konusu değilö dedi.

Bakan Güler, 18 Ocak 2006, 1 Ağustos 2007 ve 20 Eylül 2007'de, karşı tarafın randevu talebi üzerine Cem Uzan ile görüşmüştü. Uzan Grubu'na ait ÇEAŞ ve Kepez'e el konulmasının ardından Türkiye aleyhine açılan 3 tahkim davasında istenen tazminat tutarı 18.4 milyar doları buluyor. Uzan tarafı, ÇEAŞ-Kepez'in geri verilmesi karşılığında, tahkim davalarını geri çekme taahhüdünde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber