Kızını telefonla taciz eden liseliyi öldürdü, ömür boyu hapsi isteniyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 14:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ADANA'da 15 yaşındaki kızı Y.D.'yi cep telefonuyla taciz ettiği iddiasıyla lise öğrencisi 19 yaşındaki Mehmet Akdemir'i tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 41 yaşındaki İbrahim Demirtaşlı ve 2 akrabası, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Demirtaşlı savunmasında, ?Kızıma cep telefonuyla laf attığı için öldürdüm'' dedi.

Gaziantep'te yatılı lisede öğrenim gören Mehmet Akdemir, okulların tatile girmesi üzerine geçen temmuz ayında babası ve kardeşlerinin tarım işçiliği yaptığı Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kütüklü Köyü'ne gitti. Liseli Akdemir, geçen 19 Ağustos'ta 15 yaşındaki Y.D.'yi telefonla taciz ettiği ve çadırlarının etrafında gezerek laf attığı iddiasıyla Y.D.'nin tarım işçiliği yapan babası İbrahim Demirtaşlı tarafından tabancayla öldürüldü. Demirtaşlı ile birlikte cinayete yardımcı olduğu iddia edilen kardeşi 19 yaşındaki Mehmet Garip Demirtaşlı ve akrabaları 17 yaşındaki M.A. tutuklandı.

İbrahim Demirtaşlı ve kardeşi Mehmet Garip Demirtaşlı, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?kasten adam öldürmek' suçundan yargılanmaya başlarken, M.A. hakkında ise yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Mahkemesi'nde ayrı bir dava açıldı.

Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Demirtaşlı, liseli Akdemir'i kızını telefonla taciz ettiği iddiasıyla öldürdüğünü itiraf etti. Demirtaşlı, ?Mehmet, kızım Y.D.'ye telefonla laf attı. Benim okumam yazmam olmadığı için cep telefonunu kızıma verdim, çirkin laflar yazıldığını söyledi. Numaradan telefonla arayanın Mehmet olduğunu tespit ettim. Mehmet ile konuştuğumda telefonu kendisinin açmadığını arkadaşı Ali'nin açtığını söyledi. Mehmet, çadırımızın etrafında da gereksiz yere dönüp duruyordu. Babasıyla konuşurken taşla bana saldırdılar. Kendimi korumak için tabancamla iki el ateş ettim. Merminin birisi Mehmet'e isabet etmiş'' dedi.

Olay sırasında kahvede olduğunu söyleyen Mehmet Garip Demirtaşlı ise ?Mehmet, ağabeyimin kızına laf atmış, sarkıntılıkta bulunmuş. Çıkan tartışma sırasında ağabeyime saldırmışlar. Ağabeyim de öldürmüş'' diyerek kendini savundu. Önümüzdeki günlerde Çocuk Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak olan M.A. ise jandarmadaki ifadesinde, olay sırasında Mehmet Garip ile kahvede olduğunu söylemişti.

Telefonla tacize uğradığı iddia edilen Y.D. de tanık olarak dinlendi. Mehmet Akdemir'in kendisine olaydan önce laf attığını belirten Y.D., ?Daha sonra M.A.'nın telefonuna mesaj atmış. Benim için çirkin laflar söylemiş. Bizim çadırımızın etrafından devamlı geçmesi ve laf attığını duyan babam Mehmet'i uyardı. Çıkan tartışmada babamı taş ve sopayla yaraladılar. Babam da korkutmak için tabancayla ateş etti'' dedi.

Duruşma, katil zanlısı 2 kardeşin tutukluluk halinin devamına, öldürülen Akdemir'in babasının çağrılmasına karar verilerek ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber