2008 Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 15:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının sunumunu yapıyor.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba'nın başkanlığında toplanan komisyonda, bütçenin sunuş konuşmasını yapan Unakıtan, 2008 bütçesinin, 2006 yılında uygulamaya giren yeni kamu mali yönetim sisteminin amacına uygun bir şekilde titiz çalışmalar sonucu hazırlanan üçüncü çok yıllı bütçe olduğunu söyledi.

2008 bütçesinin AK Parti Hükümetinin altıncı, 60. Hükümetin ilk bütçesi olduğunu belirten Unakıtan, "Bizden önce iyi hazırlanmayan ve idare edilmeyen bütçeler yüzünden ülkemiz krizlere girdi ve bedelini yüksek faiz olarak ödedi, ödemeye de devam ediyor" dedi.

Bu arada Maliye Bakanı Unakıtan'ın bütçe görüşmelerine girişi sırasında bir gazetecinin, "Kuzey Irak'a ekonomik yaptırım uygulanması" ile ilgili sorusuna, "MGK'da belki tavsiye kararı olabilir. Zannediyorum ilk Hükümet toplantısında bunlar konuşulur. Biz de gerekli açıklamaları yaparız" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber