Öğrenci servisine başörtüsü engellemesi

Haber Giriş : 30 Ekim 2007 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Astsubayın öğrenci kızını almak için 3. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 4. Levent'teki Astsubay Lojmanları'na giden öğrenci servis aracı, içerisinde 15 yaşında başörtülü öğrenci bulunduğu gerekçesiyle içeriye alınmadı.

Nöbetçi askerin, minibüsün içerisindeki öğrencinin başını açtırmasının ardından servis aracı lojmanlara alındı. Gazetemize konuşan öğrencinin babası Muammer Selvi, ?Artık başörtüsü ile uğraşmasınlar, terörle uğraşsınlar? dedi.

Selvi, kızının yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Benim kızım Sümeyye Anadolu lisesine gidiyor. Cumartesi günü okulun Fizik, Matematik ve İngilizce kursu var. Ben de kızımı daha iyi yetişmesi için kursa yazdırdım. Servis, 4. Levent'ten itibaren öğrencileri alıyor. 4. Levent'te bulunan Astsubay Lojmanları'nda bir astsubayın kızı olan öğrenci var. Servis aracı Astsubay Lojmanları'na gittiğinde, nöbetçi asker başörtülü kızımı araçta görüyor ve servisi durduruyor. Servis şoförünün, ?Problem ne?' şeklindeki tepkisi üzerine, nöbetçi asker, ?Minibüsün içerisinde başörtülü bayan var. Bu başörtüsünü çıkarması gerekir. Yoksa aracı içeri alamayız' diyor. Servis şoförünün, ?İçeride öğrenci var. Öğrenciyi alıp çıkacağız' demesi üzerine nöbetçi asker, ?Olmaz. Kameralar çekiyor. Ben alamam' diyor. Bunun üzerine kızım başını açmak zorunda kalıyor ve ağlamaya başlıyor.?

Selvi, şöyle devam etti: ?Asker, 15 yaşındaki kızıma gösterdiği titizliği, sınırdan geçen teröriste neden göstermiyor? Gazeteniz aracılığıyla çağrıda bulunmak istiyorum, ?Ey komutanlar, benden kızımın başörtüsü ve benim sakalımı istemeyin. ?Benim inançlarım, benim kutsallarım, benim ülkem tehlikede' deyin, canımı isteyin.' Ama 15 yaşımdaki kızıma bu tahammülsüzlük neden? Benim kızım servisle lojmanlara girecek ve çıkacak. Bu uygulamadan psikolojisi bozuldu. Kızım, evinde saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı ve ?Bize güvenlik dersinde de öğretildi. Askerimiz, bizim dış güvenliğimizi düşmanlardan korur. Ben onlara ne yaptım ki? Servis aracı girip çıkacaktı' dedi.

ASKERİ YETKİLİLER SUSKUN

4. Levent Astsubay Lojmanları yetkilileri, söz konusu olay hakkında konuşmaktan kaçındılar ve ?Bu konuda hiçbir açıklamada bulunmayacağız? dediler.

Muammer Selvi, kızının doktor olmak istediğini belirterek şunları söyledi: ?Başörtüsü ile artık uğraşmasınlar, terörle uğraşsınlar. Benim kızım asker için nasıl tehlike olabilirdi? Benim kızım tehlike ise, tehlikeli icraatı ne olmuştur? Kızımı lojmanlara almadılar ve tehlikeyi mi önlediler??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber