Yeşil Kartlı hastalar, yılbaşından itibaren serbest eczanelerden ilacını alabilecek

Haber Giriş : 25 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yeşil Kartlı hastaların yılbaşından itibaren serbest eczanelerden ilacını alabileceğini bildirdi. Akdağ, SSK'lı hastaların serbest eczanelerden ilaç alabilmesinin ise bu yılın içinde sağlanacağını yineledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde ayakta tedavi olan Yeşil Katlıların ocak ayından itibaren ilaçlarını serbest eczanelerden alabileceğini bildirdi. Bakan Akdağ, KKTC Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Hüseyin Celal'i makamında kabul etti. Akdağ, 20 ayda sağlık alanında önemli deneyimler elde ettiklerini ifade ederek, insan odaklı hizmet ilkesini benimsediklerini ve buna ilişkin polikalar yürüttüklerini kaydetti. KKTC'li Bakan Celal ise genel sağlık sigortası ve aile hekimliğinin kendilerinin de gündeminde olduğunu, bunun için Türkiye'den destek istediklerini ifade etti.

Akdağ, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, SSK'lıların serbest eczaneden ilaç alabilmesi konusunda ilaç sektörüyle kamu kurumları arasındaki görüşmesinin hala sürdüğünü bildirdi. İlaç sektörünün yapacağı iskontonun geri ödeme kurumlarının tümünü kapsayacağını bildiren Akdağ, ancak henüz iskonto oranının belli olmadığını söyledi. Akdağ, "Sektörle yapılan çalışmalar iskontonun geri ödeme kurumlarını içerecek şekilde yürüyor. Ancak henüz iskonto için kesin rakam yok" dedi.
Akdağ, SSK'lıların 2004 yılı içinde serbet eczanelerden ilacını alabileceğini belirtirken, Yeşil Kartlı hastaların da ocak ayından itibaren serbest eczanelerden ilaç alabileceğini açıkladı. Akdağ, hekim seçme özgürlüğü olan hastanelere ilişkin çalışmanın anımsatılması üzerine, "Biz sağlık hizmetini sistem odaklı değil, insan odaklı hale getirmek istiyoruz. Bu çerçevede bireylere kendi doktorunu seçebilme özgürlüğünü getiriyoruz" dedi. Fiziksel şartlarını tamamlayan hastanelerin hemen uygulamaya geçeceğini söyleyen Akdağ, "Bu hastanelere 'hekim seçme özgürlüğü vardır' logosunu asacağız. Vatandaş bu hastanelere gittiğinde istediği doktoru seçebilecek" dedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber