2008 yılı bütçe görüşmeleri başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 15:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler başladı.

Bütçenin tümü üzerinde ilk sözü alan CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, 2008 yılı bütçesinin geçen yıl olduğu gibi gerçekçi bir bütçe olmadığını öne sürerek, "Bütçenin, kemer sıkma bütçesi olduğu görülüyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk ekonomisine ilişkin 2 kez "Roketleme yaptık", şimdi de "Take-off'a geçeceğiz" dediğini ifade eden Hamzaçebi, "Take-off'ta mıyız, yoksa roketlendik mi? Aslında bir dolmuşa bindik gidiyoruz. Gelinen noktada fiyat istikrarı sağlanamadığı için Türk ekonomisi Take-off'a falan geçmedi" diye konuştu.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da Hükümetin, Merkez Bankasına "mahalle baskısı" politikası uyguladığını da ileri sürerek, "Böyle bir baskı, kendi ayağına kurşun sıkmaktır" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, ilk kez AK Parti iktidarında, bütçe açığının iki yakasının bir araya geldiğini, bütçenin övünülecek bir çok yanının görmezlikten gelindiğini söyledi. Özcan, bütçenin, 2008'de de hedeflerini tutturacağını belirtti.

DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk ise AK Parti Hükümeti döneminde, borcun borçla ödendiğini öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, faiz dışı fazla uygulamasının Türkiye ekonomisine ve sosyal gelişme yapısına uygun olmadığını, kısa vadeli politikaların, bütçe politikasının etkinliğine izin vermediğini kaydetti.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata da Türkiye'nin "ne çekiyorsa, düşük kurdan çektiğini" söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber