Haber-İş'ten Telekom yöneticileri hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Haber-İş Sendikası, grev süreci içerisinde ilgili yasa ve mevzuatı çiğnedikleri ve sendikaya iftirada bulundukları iddiasıyla Türk Telekom A.Ş. yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sendikanın bazı yöneticileri ile üyeleri, suç duyurusu öncesinde Ankara Adalet Sarayı önünde toplandılar.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yahya Memiş, burada yaptığı konuşmada, "16 Ekim 2007'de aldıkları grev kararının üzerinden 15 gün geçtiğini ve Türk Telekom yöneticilerinin, bu süre içerisindeki bazı uygulamalarıyla adaleti yok saydığını" ileri sürdü.

Grev sürecindeki mevzuata sadece işçilerin uymasının beklendiğini kaydeden Memiş, işveren konumundaki Türk Telekom yönetiminin de söz konusu mevzuata uyması gerektiğini, ancak yöneticilerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmediklerini savundu.

Yöneticilerin, uygulamalarıyla Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 118. maddesinde düzenlenen "Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi" ve 267. maddesinde yer verilen "iftira" suçunu işlediklerini iddia eden Memiş, 438 ayrı suç duyurusu dilekçesi sunacaklarını söyledi.

Sendika yöneticileri daha sonra suç duyurusu dilekçelerini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundular.

Suç duyurusu dilekçesinde, Türk Telekom yöneticilerinin bazı uygulamalarıyla 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası'nı çiğnedikleri savunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber