Genelkurmay: Şırnak'ta operasyonlar devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın dağlık arazi kesimindeki operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde dün saat 10.55 sıralarında bir grup terör örgütü mensubu ile çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisinin şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlara devam ediliyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından 28 Ekim Pazar günü saat 17.30'da icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında da bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldığı, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktığı, olayda herhangi bir zayiatın meydana gelmediği duyuruldu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri dün saat 10.10'da terör örgütü mensuplarına ait bir adet patlayıcı madde düzeneği, 415 adet muhtelif mühimmat, 9 adet şarjör, çeşitli ilaç, gıda maddesi ve yaşam malzemeleri ele geçirdi.

Bingöl-Genç kara yolunun 5'inci kilometresine terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı madde düzeneği dün saat 06.20'de bulunarak etkisiz hale getirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi dağlık arazi kesiminde ortaya çıkartılan 6 sığınakta 160 kilo gıda maddesi ile yaşam malzemeleri elde edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber