Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Erzurum, Kocaeli ve Eskişehir'de koronavirüs vakası görülen bazı mahallelerde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2020 16:40, Son Güncelleme : 26 Temmuz 2020 22:04
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

KOCAELİ

Darıca'da iki bina, koronavirüs vakaları görülmesi üzerine karantinaya alındı. Özel koruyucu kıyafetli sağlık ekipleri binaların kapılarına, 'Bu bina karantina altındadır' yazıları astı. Koronavirüs hastaları, Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen doktor ve hemşirelerden oluşan ekip tarafından evlerinde tedavi edilecek. Binada yaşayanların ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Doğan, "Üzülerek belirtmek isterim ki, bugün de ilçemizde iki binada karantina tedbiri uygulanmıştır. Mübarek Kurban Bayramı'na yaklaştığımızın bu günlerde karantina tedbiri almak suretiyle bayram günlerini de içine alan zaman diliminde halkımızı evlerinde izole etmek, dini vecibelerini vekaletler üzerinden ifa ettirmek bizleri de üzmektedir" dedi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili tedbirler kapsamında bir mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Kırsal Kızılcaören Mahallesi'nde filyasyon çalışması yapan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, pozitif vakalarla temaslı kişiler olduğunu belirledi.

Bunun üzerine hastalar ile ailelerinin de ikamet ettiği 400 nüfuslu mahalle karantinaya alındı.

Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarını bariyer ve güvenlik şeridi ile kapattı.

Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının, 14 günlük karantina sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacağı bildirildi.

Kızılcaören Muhtarı Fesih Akkuş, gazetecilere, 3 gün önce 2 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmaları üzerine mahalle sakinlerinin tamamına test yapıldığını söyledi.

Daha sonra 4 kişinin test sonuçlarının da pozitif çıktığını, söz konusu 6 kişinin Eskişehir Şehir Hastanesinde tedavi altına alındığını belirten Akkuş, şöyle konuştu:

"İnsanlarımız çiftçilikle uğraşıyor. Çiftçilerimizin en azından ekinleri sulamak amacıyla kontrollü gidiş gelişlerini sağlamak istiyoruz. Hayvancılık da var. Kurban Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Bu nedenle yetkililerden kurban kesimi için bize izin vererek destek sağlamalarını bekliyoruz."

Akkuş, mahallede yaklaşık 10 gün önceki cenaze töreni için dışarıdan bazı kişilerin geldiğini anlattı. Bu süreçte düğün de yapıldığını dile getiren Akkuş, "Bilemiyoruz tabii, düğünlerden mi yoksa cenazeden dolayı mı? İnsanlara bir şekilde temasla hastalık bulaşmış." dedi.

Şanlıurfa'da koronavirüs vakalarında rekor artış

ERZURUM

Erzurum'un Oltu ilçesinde bir mahalle için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kararı verildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilçede bugüne kadar en yüksek Kovid-19 vaka sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kovid-19 ile tüm dünyanın mücadele verdiği şu günlerde yaz aylarının etkisiyle oluşan sosyal hareketliliğin söz konusu süreci olumsuz yönde etkilediğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Vaka sayılarının azalmasının verdiği rahatlık ve kararlılıkla sürdürülmesi gereken tedbirlere riayet edilmemesi, sadece bizlerin değil sevdiklerimizin hayatını da riske atmaktadır. Ülke genelinde vaka sayılarının azaldığı olumlu bir tablo gözlenirken, ilçemizde Kovid-19 pozitif vaka sayısı 11'e ulaşarak bu süreçteki en yüksek rakamı gösterdi. 11 kişiden 10'u Erzurum'a sevk edilirken 1 kişi evde tedavi ediliyor. Ayrıca bu kişilerle temas eden 55 kişi karantinada. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle bir mahallemizde de toplu karantina uygulaması için değerlendirmeler yapıldı ve mahallenin bir süre daha gözetim altında tutulmasına karar verildi."

Maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi önlemlerin Kovid-19'a karşı etkili olduğu vurgulanan açıklamada, vaka artışlarında söz konusu sürecin ihmal kabul etmediği ve virüsün yayılım hızının endişe verici olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber