Diyanet İşleri Başkanlığı'nda personel alımını yeniden düzenlendi.

Haber Giriş : 26 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda personel alımı kıstasları yeniden düzenlendi. Yayınlanan yönetmeliğe göre, atamalarda genel özellikler yanında itikat ve ibadet de gözetilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Atama ve Yer Değiştirme, Sınav, Görevde Yükselme yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre, atamalarda genel özellikler yanında "itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olması" şartı da aranacak. Diyanet İşleri Başkanı olarak atanabilmek için 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, başkanlık teşkilatında müftülük veya üstü sayılan görevlerde veya ilahiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak toplam 10 yıl çalışmış olmak, 40 yaşını tamamlamış olmak gerekecek. İller ve ilçelerin 6 gruba ayrıldığı yönetmelik, hizmet sürelerini de düzenliyor.

Nüfusu 10 binden fazla beldelere vaiz

Personelin görev veya görev yerlerinin değiştirilebilmesi için gereken kararları almak üzere personel dairesinin bağlı bulunduğu başkan yardımcısının başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, din hizmetleri, din eğitimi ve personel dairesi başkanlarından oluşan Atama ve Yer Değiştirme Kurulu kurulacak. Kuran kursu öğreticileri ile cami görevlileri ve atama ve yer değiştirmesi mahallince yapılan diğer personelin aynı il içinde görev yerlerinin değiştirilmesi ise ilgili müftünün teklifi ve il müftüsünün inhası üzerine vali tarafından yapılacak, başkanlığa bilgi verilecek. İl ve ilçelere en az bir vaiz atanacak. Nüfusu 10 binden fazla olan beldelere de vaiz atanabilecek. Merkez nüfusu 25-50 bin arasında olan il ve ilçelere ikinci bir vaiz, bundan sonraki her 40 bin nüfus için bir vaiz daha görevlendirilebilecek. Büyükşehir statüsünde olan illere vaiz atamaları, il müftülükleri emrine yapılacak.

KPSS'de başarılı olanlara yine sınav

Sınav Yönetmeliği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ilk defa devlet memuru olarak atanmak üzere yeterlik belgesi alacak stajyer vaiz, stajyer kuran kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyımlar ile yeniden atanacaklar ve halen görevde olup görevini veya görev yerini değiştirmek isteyenler hakkında uygulanacak. Başkanlık, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda başarılı olan ve başkanlıkta memur olmak için başvuranları sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutacak.

Diyanet'ten dört alternatifli hac imkanı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2005 yılı Hac Organizasyonu'na katılacak hacı adaylarına dört alternatif sunuyor. 6 bin 500 dolar ödeyerek Lüks Tip'e katılacak hacı adayları, 15 gün boyunca Medine Hilton ve Mekke Sheraton Otelleri'nde ağırlanacak. Ocak ayında yerine getirilecek olan 2005 yılı hac farizası için ön kayıtlar başladı. Hacı adayları normal tip için bin 790, normal yemekli tip için 2 bin 30, müstakil odalı tip için 3 bin ve lüks tip için 6 bin 500 dolar ödeyecek. Lüks tipi seçen hacı adayları 14 Ocak 2005'te Suudi Arabistan'a gidecek ve 27 Ocak'ta Türkiye'ye dönecek. Mekke'de Sheraton, Medine'de ise Hilton Otoli'nde ağırlanacak olan hacı adayları, konaklama boyunca her türlü hizmetten yararlanabilecek.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber