Vekiller, Meclis'te telsizle haberleşecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonunun piyasada olmadığı 1980'li yılların gözde iletişim aracı olan telsizler, önümüzdeki dönemde Meclis'te kullanılacak.

Genel Kurul'un çalıştığı saatlerde cep telefonlarının erişimini engelleyen Meclis Başkanlığı, parti gruplarına birer tane telsiz verecek. AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup başkan vekilleri, Meclis'in çalıştığı saatlerde genel başkanları ve grupları ile bu telsizlerle haberleşecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Plan-Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine projeleri hakkında bilgi verdi. Toptan, nahoş görüntülere sebep olan cep telefonu görüşmelerinin erişiminin Meclis'in çalışma saatlerinde engellendiğini hatırlattı. O saatlerde iletişim kopukluğu olmaması için parti gruplarına birer tane telsiz verileceğini söyledi. TBMM Başkanı'nın verdiği bilgilere göre, Meclis'in teknolojik ve iletişim altyapısı yeniden kurulacak. Turkcell, aralık ayında milletvekillerine maillerini okuyabilmelerine imkan sağlayan cep telefonu verecek. Milletvekillerinin Meclis TV yayınlarını cep telefonlarından izleyebilmelerine de imkan sağlanacak. Meclis, milletvekillerinin odalarından yaptığı iki maaşına tekabül eden telefon görüşmelerini karşılıyordu. Bundan sonra miktar değişmemek şartı ile cep telefonu görüşmeleri bu kapsama alınacak.

TBMM Başkanı Toptan, Meclis'in güvenli bir yer olduğunu söyleyerek, milletvekillerini silahla gelmemeleri konusunda da uyardı. Meclis'in her tarafının kameralarla izleneceğini açıkladı. Toptan, ayrıca milletvekilleriden kulislerde sigara içmemelerini ve misafirlerini kulislere getirmemelerini de istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber