Başörtüsü yasağı eylemine katılanlar gözaltına alındı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Başörtüsü Platformu'nun gerçekleştirdiği başörtüsü yasağını protesto eylemine, 'çocukların da katıldığı gerekçesiyle' müdahale eden polis, 20 kişiyi gözaltına aldı

İSTİHBARAT SERVİSİ

Başörtüsü yasağını protesto etmek için her ay bir araya gelen Antalya Başörtüsü Platformu'nun dünkü eylemine polis müdahale etti. Çocukların da eyleme katılmasını gerekçe gösteren polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. Bazı gazetelerin polisi kışkırttığını savunan platform üyeleri ise olaya tepki gösterdi. Antalya Başörtüsü Platformu, dün sabah gerçekleştirilen ve polisin müdahalesiyle son bulan eylemin ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, daha önce gerçekleştirilen başörtüsü yasağını protesto eylemlerine çocukların katılmasının bazı gazeteler tarafından manşetlere taşındığını ve polise hedef gösterildiği bildirildi.

ÇOCUKLARIMIZ BAHANE

Platform üyeleri, annelerinin ya da ablalarının yanında yer alarak en temiz duygularıyla başörtüsü yasağına karşı düzenlenen eylemlere katılan çocukların kendi çocukları olduğunu da belirterek, ?Çocuklarımızın nereye katılıp katılmayacağına ise ancak ebeveynleri olan bizler karar verebiliriz. Antalya'da hukuksuz bir şekilde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, bu gözaltı işlemini gerçekleştiren idari amirler hakkında da soruşturma açılmalıdır? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber