42 yaşında okuma-yazma öğrendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızının destekleri ile okuma yazma kursuna giden baba, 42 yaşında okuma-yazma öğrendi. Okuma yazma bilmeyen babasının durumuna çok üzülen 12 yaşındaki Işıl Meçan, babasını kursa gitmesi için ikna etti. Işıl, derslere babasıyla birlikte giderek ona her türlü desteği veriyor.

Gaziantep Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi'nin okuma yazma kursu için Şehitkamil bölgesinde yaptığı tarama sonrası 42 yaşındaki Hasan Meçan'ın okuma yazma bilmediğini tespit etti. Halk Eğitim Merkezi görevlilerinin okuma yazma kursu davetine sıcak bakmayan Hasan Meçan daha sonra 12 yaşındaki kızı Işıl'ın ısrarına dayanamayarak okuma yazma kursuna başladı. Babasının okuma yazmasını çok isteyen küçük Işıl, babası ile birlikte okuma yazma kursuna giderek ona destek oldu. Kursta babası ile yan yana oturarak dersleri dinleyen Işıl, babasının derslerde takıldığı yerlerde yardım etti.

4 ay boyunca kursa kızı ile birlikte devam eden Meçan, okuma yazma kursuna ilk davet edildiğinde çevreden utandığı için gitmek istemediğini söyledi. İşçi emeklisi olduğunu belirten Meçan, "Şu anda okuma yazmayı öğrendim. Kızım 4 ay boyunca fırsat buldukça benimle birlikte okuma yazma kursuna geldi. Bana yardımcı oluyor. Derslerde bilmediğim yerleri hep o gösteriyor. Eve gittiğimizde ödevlerimi yapmaya yardımcı oluyor. Kızım Işıl bir nevi benim velim oldu" dedi. 3 çocuk babası olduğunu kaydeden Meçan, daha önce okuma yazma öğrenmediği için çok pişman olduğunu ifade etti. Okuma yazma bilmemesinin çocuklarını okula gönderirken hep içinde bir eksiklik olarak kaldığını dile getiren Hasan Meçan, "Çocuklarımın ödevlerinde yardımcı olamıyordum. Okuma yazma bilmediğim için birçok yerde sıkıntı çektim. Ama bu sıkıntıyı kızımın sayesinde aşmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Babasını okuma yazma kursuna gitmesi için ikna eden 6. sınıf öğrencisi Işıl Meçan ise, "Babam okuma yazma bilmediği için sürekli zorluk yaşıyordum. Okulda bilmediğim konuları babama soramıyordum. Sürekli okunacak bir yazı, kitap gazete olsa babam bana okuturdu. Babamın okuma yazma bilmemesi beni üzüyordu. Bu nedenle babamın okuma yazma öğrenmesini çok istedim. Babamı okuma yazma kursu için davet ettiklerinde utandığı için gitmek istemeyince okuması için çok ısrar ettim. Okuma yazma kursuna giderse ona destek olacağıma dair söz verdim. Şimdi her fırsatta babamla birlikte kursa geliyorum. Ona derslerinde yardımcı oluyorum. Okuma azmayı öğrendiği için de şu anda çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber